Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά για offshores και αστακοκάραβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στρέψει την προσοχή του στην αντιδικία του με την εταιρεία Tiptree από την οποία διεκδικεί αποζημίωση - μέσω αγωγής που έχει καταθέσει την 3η Απριλίου 2023 - ύψους 7,5 εκ. δολαρίων ΗΠΑ.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά της αμερικανικής εταιρείας, στην οποία ήταν στέλεχος και μέτοχος, για την καταβολή των δεδουλευμένων του και την αθέτηση των όρων της συμφωνίας συνεργασίας τους. Διαβάζοντας τα νομικά κείμενα της αντιδικίας του Κασσελάκη με την εταιρεία Tiptree, φαίνεται να κρύβονται ενδεχομένως και κάτι αλήθειες, που συνδέονται με κάτι υποψίες των πρώην συνεταίρων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αναφοράς κάποια πολύ ζεστά δολάρια.

Πέραν της αντιδικίας των δύο πλευρών, αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με την εξαγορά μιας άλλης μικρότερης εταιρίας από πλευράς Κασσελάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, δεν είχε δηλωθεί στην Αμερικανική Κεφαλαιαγορά. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για τη συγκεκριμένη πληροφορία που θέλει τους Αμερικανούς αντιδίκους του Κασσελάκη να τον κατηγορούν ότι ενώ αγόρασε μια μικρή εταιρεία, απέφυγε να γνωστοποιήσει την εξαγορά.

Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης: Η άγνωστη εξαγορά εταιρίας που δεν δηλώθηκε στην Κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα της αντιδικίας του προέδρου Κασσελάκη με την εταιρεία Tiptree, δεν σας κρύβω ότι έχω αρχίσει να ανησυχώ για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης. Γιατί σε αυτά τα νομικά κείμενα ενδεχομένως να κρύβονται και κάτι (πολλές) αλήθειες, που συνδέονται με κάτι (άλλες) υποψίες των πρώην συνεταίρων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν λέω υποψίες, δεν αναφέρομαι ούτε σε αστακούς, ούτε σε γαρίδες, αλλά σε ζεστά, πολύ ζεστά δολάρια. Όμως αυτά θα τα βρουν οι Αμερικανοί δικαστές όταν θα έρθει η ώρα να δικάσουν την αντιδικία των δύο πλευρών. Εγώ θα μείνω στο άλλο που σας έχω γράψει από την Παρασκευή και το οποίο τόσο ο πρόεδρος Κασσελάκης όσο και ο Μπάμπης ο Παπαδάκης κάνουν ότι δεν διάβασαν. Κι αυτό που δεν διάβασαν σχετίζεται με κάτι εξαγορές μικρότερων εταιρειών, που, όπως προκύπτει, δεν έχει γνωστοποιήσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (ως όφειλε) στην Αμερικανική Κεφαλαιαγορά. Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία του να ξεμπερδεύει απ’ όλα αυτά για να αφοσιωθεί στα προεδρικά του καθήκοντα, θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει κάποιος, ακόμη και ο Καπνισάκης, αν όντως ισχύει η πληροφορία που θέλει τους Αμερικανούς αντιδίκους του Κασσελάκη να τον κατηγορούν ότι ενώ αγόρασε μια μικρή εταιρεία, απέφυγε να γνωστοποιήσει την εξαγορά.