Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και τα μέτρα κατά της ακρίβειας, αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλών ζευγαριών, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανάφερε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη άποψη για μας είναι ένα αξιακό ζήτημα. Έχουμε μια διαχρονική στάση υπέρ της ισότητας των πολιτών, υπέρ του να προσαρμοστούμε σε αυτό που συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά της ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων των παιδιών».

Σπυρόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: Διαχρονικά είμαστε υπέρ της ισότητας

«Συζητάμε για κάτι το οποίο στο σύνολό του δεν το έχουμε δει, εκ προοιμίου είμαστε θετικοί και διαχρονικά είμαστε υπέρ της ισότητας και υπέρ το να προσαρμοστεί η χώρα μας όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όλα αυτά είναι στο πρόγραμμά μας» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Εμείς θα πράξουμε αυτό το οποίο πιστεύουμε ιδεολογικά και με τη συνείδησή μας από εκεί και πέρα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα ενημερωθεί στο σύνολό της για τη ρύθμιση την οποία φέρνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε θετικοί, η ΚΟ θα αποφασίσει συλλογικά τη στάση την οποία θα κρατήσει και θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει».

«Ο κ. Μητσοτάκης βουλευτές του “δεν πειράζει μπορείτε να απέχετε”»

Σχετικά με το αν θα είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ ένας ή δύο βουλευτές που θα είναι κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «Συζητάμε για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Μητσοτάκης φέρνει ένα νομοσχέδιο και λέει στους βουλευτές του “δεν πειράζει μπορείτε να απέχετε, να μην συμμετέχετε στην ψηφοφορία, να μην το ψηφίσετε ακόμα και σε υπουργούς” που δεν έχει γίνει ποτέ αυτό και συζητάμε για τη στάση της αντιπολίτευσης όταν σας λέω εκ των προτέρων ότι για εμάς είναι ένα θέμα το οποίο είμαστε θετικοί και ότι διαχρονικά στεκόμαστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και του δικαιώματος των παιδιών να έχουν δικαιώματα παντού!».

Τι είπε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος είπε: «Ενώ φωνάζαμε τρία χρόνια τώρα ότι υπάρχει κερδοσκοπία σε πάρα πολλά προϊόντα και κάποιοι βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες του ελληνικού λαού δεν γινόταν απολύτως τίποτα. Αν νομίζει ο κ. Σκρέκας ότι με 3-4 πρόστιμα αυτή τη στιγμή θα μπορέσει να ελέγξει αυτό το οποίο γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά κανει μεγάλο λάθος. Πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι, πρέπει να υπάρχει συστηματική επικαιροποίηση το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη για να μην μπορεί να συμβαίνει αυτό το οποίο είδαμε με το βρεφικό γάλα αλλά και με πάρα πολλά άλλα προϊόντα».