Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εμείς δεν επιχαίρουμε για τίποτα και δεν θέλουμε να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Το λέμε αυτό γιατί κατά το παρελθόν πολλοί προσπάθησαν να επέμβουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν εκπέμπει μια υγεία και πολιτικό πολιτισμό άρα αυτά που μας έκαναν κάποιοι άλλοι δεν θέλουμε να τα κάνουμε εμείς».

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Βασιλειάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Διαφωνώ με όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Πάνος Σκουρλέτης

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν την οποιαδήποτε συζήτηση για συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Εμείς θέλουμε να συνεννοούμαστε με τις πολιτικές δυνάμεις για τα μεγάλα και σημαντικά που έχουν να κάνουν με το μέλλον της χώρας, αυτό δεν αλλάζει, και οι πρωτοβουλίες για προανακριτική για το δυστύχημα των Τεμπών είναι ένα πρώτο πεδίο που μπορούμε να συμφωνήσουμε έτσι ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έγινε εκεί γιατί χάθηκαν άδικα αυτές οι ανθρώπινες ζωές και φυσικά να μην δίνουμε τη δυνατότητα σε κανέναν υπουργό της κυβέρνησης όπως ο κ. Γεωργιάδης να εκφράζεται με αυτόν τον απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο στη μνήμη αυτών των ανθρώπων. Δεν είναι η πρώτη φορά... και σε άλλα ζητήματα εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο κυβερνητικά στελέχη. Όταν κάτι δεν συμφέρει την κυβέρνηση προσπαθώντας να το απαξιώσει λένε ότι δεν ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Την κοινή γνώμη την ενδιαφέρει να μάθει την αλήθεια».

«Εμείς θα επιμείνουμε στην προανακριτική επιτροπή, καλούμε και την κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει την πρόταση αυτή και να έρθουν όλα στο φως. Να πάνε οι ένοχοι στην ελληνική δικαιοσύνη και να γίνει μια κάθαρση», πρόσθεσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.