"Αιχμές" όσον αφορά τη συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΦΣΥΝ την ερχόμενη Τρίτη (13/2) για την Κεντροαριστερά, με τίτλο "Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;" και στην οποία δίνουν το "παρών" τόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας όσο και η Έφη Αχτσιόγλου, άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος. "Δεν υπήρχε ενημέρωση, κάνουμε συζήτηση για κάτι που δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για την κοινωνία", σημείωσε επί του ζητήματος ο κ. Σπυρόπουλος.

"Δεν είναι κάτι φοβερό, μια εκδήλωση είναι, δηλαδή δεν θα γίνει κάτι τρομερό αν πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, απλά είναι ένα ζήτημα το οποίο ήταν σε μια χρονική στιγμή και με το θέμα το οποίο διάβασα δεν βοηθάει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές", προσέθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Σπυρόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις ευρωεκλογές: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ΠΑΣΟΚ με τον Ν. Ανδρουλάκη πρόεδρο μπορεί να πετύχει ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στις ευρωπαϊκές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ύστερα από πάρα πολλά χρόνια να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στην ουσία να είναι αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση και στην ουσία να είναι αυτό η σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα".

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος πρόσθεσε πως "είμαστε πεπεισμένοι ότι με τον προγραμματικό μας λόγο, με τη σημαντική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της παράταξης, με έναν λόγο σύγχρονο και τεκμηριωμένο, όχι λόγια του αέρα και όχι λαϊκισμούς, μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Δηλαδή έχει ανάγκη μια παράταξη στην αντιπολίτευση, η οποία να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό".

Ερωτηθείς ποια στάση θα τηρήσουν στη Βουλή σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι "είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει πάρα πολλά άρθρα και πάρα πολλά ζητήματα τα οποία προκύπτουν, εμείς θα το μελετήσουμε σε βάθος και στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται ένα ουσιαστικό σχέδιο μακροχρόνιο και εμείς είμαστε εδώ πέρα για να το συζητήσουμε".

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι καλώς διαμαρτύρονται οι φοιτητές, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί βλέπουν μια συνεχή υποβάθμιση των σπουδών τους και των πανεπιστημίων τους. Εγώ είμαι υπέρ των ανοιχτών σχολών, είμαστε υπέρ του ανοιχτού πανεπιστημίου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να αντιδρούν. Φυσικά και πρέπει να διαμαρτύρονται και φυσικά πρέπει να απαιτούν, όπως και εμείς απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική όσον αφορά την παιδεία".