«Ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι αρνητικός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ευαγγελία Λιακούλη.

Διαβάστε ακόμα: Ομόφυλα ζευγάρια: Επίσπευση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση του νομοσχεδίου - Σκέψεις για 23 Ιανουαρίου

Ανέφερε πως δεν είναι δυνατό να συζητείται δημόσια ένα θέμα, όταν δεν είναι γνωστό το κείμενο.

Ακόμη, η Ευαγγελία Λιακούλη είπε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν έχει συνεδριάσει ακόμα για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ευαγγελίας Λιακούλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η θέση που εξέφρασα και στην Κοινοβουλευτική μου Ομάδα ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε δημόσια και στη λεπτομέρεια για ένα θέμα που δεν έχουμε δει ακόμη το νομικό του κείμενο. Θέλω να δω το κείμενο μπροστά μου και να το αξιολογήσω.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών υπάρχει στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, από θέση αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο διάλογος αυτή τη στιγμή που έχει ανοίξει δεν θεωρώ ότι είναι αρνητικός, προσθέτει κάθε μέρα και κάτι καινούργιο σε αυτή τη διαδικασία.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η στάση του ΠΑΣΟΚ και η θέση αρχής του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, εγώ θέλω να δω τη διάταξη ακριβώς που φέρνει η κυβέρνηση.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει συνεδριάσει ακόμα. Εγώ θα περιμένω τη συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία θα εκφράσει τις απόψεις της όπως πάντα, θα καταλήξουμε ύστερα από έναν ενδελεχή διάλογο και ελπίζω κάποια στιγμή η κυβέρνηση να μας φέρει και τη διάταξη.

Ερωτηθείσα αν δέχεται πιέσεις από τον μητροπολίτη Λάρισας:

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Με τον σεβασμιότατο δεν έχει τύχει ίσως να κάνουμε συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα από τότε που ανέκυψε.