Η αποχώρηση των «11» είναι μια απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να μείνουν, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο Γιάννης Μαντζουράνης είπε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ -στη συζήτηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχέδιου- δεν θα είναι απέναντι στους «11», αλλά στις αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Διερωτήθηκε για ποιον λόγο οι 11 ψήφισαν «παρών» σε τρεις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Διαβάστε ακόμα: Επιχείρηση ανασυγκρότησης στον ΣΥΡΙΖΑ - Οµάδα στενών συνεργατών από 35άρηδες με καλά βιογραφικά φτιάχνει ο Κασσελάκης

Ερωτηθείς αν συνιστούν πρόβλημα τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το οποιοδήποτε ποσοστό δεν συνιστά πρόβλημα, στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερο κόμμα και πολύ ψηλότερα απ’ ότι το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών και επιδίωξη μας είναι να γίνουμε πρώτο κόμμα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Η αποχώρηση των στελεχών όπως ο κ. Χαρίτσης, η κα Αχτσιόγλου και ο κ.Ηλιόπουλος είναι μια απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούσαν και έπρεπε να μείνουν, επέλεξαν να αποχωρήσουν. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απέναντι στους 11, θα είναι στάση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΝΔ. Η διαφοροποίηση ήδη φάνηκε στο προχθεσινό νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια.

Ερωτηθείς αν συνιστούν πρόβλημα τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Δεν συνιστά πρόβλημα το οποιοδήποτε ποσοστό. Στόχος μας είναι να είμαστε δεύτερο κόμμα και πολύ ψηλότερα απ’ ότι το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών και επιδίωξη μας είναι να γίνουμε πρώτο κόμμα. Ξέρω ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός και έχουμε πού κόπο και δρόμο για να κατακτήσουμε αυτούς τους στόχους μας.

Για τον ποινικό κώδικα

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Δύο στόχους έχει το νομοσχέδιο που είναι υπό διαβούλευση, την αυστηροποίηση των ποινών έτσι ώστε κατά την άποψη του κ.Φλωρίδη και πολλών δικαστών και νομικών να μειωθεί η εγκληματικότητα και την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Και οι δύο στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Είναι διεθνής πρακτική και έχει αποδειχθεί ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν επηρεάζει την εγκληματικότητα, δεν μειώνεται η εγκληματικότητα. Το 2020 πριν την αύξηση των ποινών επί ΝΔ υπήρχαν 191.224 επιβεβαιωμένα εγκλήματα, το 2022 μετά την αύξηση των ποινών επί ΝΔ έχουμε 241.549 εγκλήματα, ποσοστό αύξησης 26,27%.