Για πολιτικό κενό στον προοδευτικό χώρο, φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και καθηλωμένο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον Αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Ηλιόπουλος για "Ανάπλαση ΑΕ": Μεθοδολογία "νύχτας" από την κυβέρνηση, αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς κάναμε μια πολιτική κίνηση γιατί βλέπαμε ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό στον προοδευτικό χώρο. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία παίζει μόνη της, κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο, με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι σε μια πορεία φθοράς και κρίσης και έχει και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι καθηλωμένο. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μετρήσει κάποιος την πραγματική μας δυναμική. Κοιτάμε με προσοχή όλες τις μετρήσεις βέβαια σε αυτές τις μετρήσεις στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι κάποιος να επιλέξει το νέο πολιτικό σχήμα το οποίο ακόμα δεν έχει καν δημιουργηθεί, δίνει μια δυνητική απεύθυνση που ξεπερνάει ακόμα και το 8%. Το επόμενο διάστημα υπάρχει δυνατότητα για να αποδείξουμε ότι υπάρχει αυτό το πολιτικό κενό και μπορούσε σε ένα βαθμό να το καλύψουμε.

Αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες:

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούσαμε αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση ότι υπάρχουν παράνομοι μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στη χώρα και είναι προς το συμφέρον της χώρας να εργάζονται νόμιμα και ακούσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για την ελληνική οικονομία. Έχω μια απορία γιατί αυτά τα πράγματα η ΝΔ δεν τα είπε νωρίτερα; Ότι είπαν οι Σπαρτιάτες, η ΝΙΚΗ και ο Βελόπουλος μέσα στη Βουλή αυτές τις μέρες στο παρελθόν τα είχε πει η ΝΔ. Ακριβώς ότι είπαν αυτές οι ακροδεξιές δυνάμεις τα είχε πει η ΝΔ σε αντίστοιχο νομοθέτημα για το εργόσημο. Η ΝΔ έθρεψε αυτό το φίδι, το φίδι αυτή τη στιγμή δαγκώνει και η ΝΔ το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι δαγκώνει και αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι τόσα χρόνια εργάζονται χωρίς δικαιώματα.

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς λέμε ότι αυτή η διάταξη έπρεπε να προχωρήσει για αυτό και την ψηφίσαμε, έπρεπε να έχει έρθει πολύ νωρίτερα και έπρεπε να έχει έρθει με ακόμα μεγαλύτερη διασφάλιση για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση της Νέας Αριστεράς για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων:

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν θεωρούμε ότι πρέπει να σπουδάζει περισσότερος κόσμος πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε μια διαδικασία που θα ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν κατανοώ το επιχείρημα ότι κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να περάσει με συγκεκριμένα κριτήρια σε μια δημόσια ιατρική θα πάει σε μια ιδιωτική επειδή έχει χρήματα.

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όποιος θέλει να κάνει τη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να ξέρει ότι αυτή την ακολουθεί και η συζήτηση για το φοιτητικό χρέος. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα βασικά κοινωνικά προβλήματα στις ΗΠΑ και στη Μεγ. Βρετανία είναι το φοιτητικό χρέος δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια για να σπουδάσουν σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, και επιτρέψτε μου να πω ότι αν γίνει αυτό το βήμα θα γίνει και το επόμενο βήμα το οποίο θα είναι δίδακτρα και στα δημόσια πανεπιστήμια.

ΔΗΜ: Επομένως δεν υπάρχει συζήτηση για εσάς στην Νέα Αριστερά

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σε καμία περίπτωση.