Βολές κατά της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να αποδεχτεί την κρίση στην οποία βρίσκεται άφησε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Γιατί μας ξύπνησες νωρίς», με τους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» Νάσος Ηλιόπουλος.

«Καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τους servicers, καθώς δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος για το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σημείωσε επίσης πως στόχος είναι η νέα κίνηση να καταγράψει το καλύτερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές.

 Ο Νάσος Ηλιόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι περιμένει και άλλους στον νέο φορέα. Τόνισε πως η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη διαφωνία με τη νέα ηγεσία, έγινε καθώς υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην προοδευτική αντιπολίτευση.

«Δεν επιθυμούμε να συγκροτήσουμε ένα κόμμα με ανθρώπους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχος είναι να εμπλέξουμε περισσότερες δυνάμεις», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν περιμένουν και άλλες εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε: «Πάρα πολλά στελέχη αυτή τη στιγμή τα οποία έχουν επιλέξει να είναι ακόμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που έχουμε εκθέσει».

Και συνέχισε: «Αυτή είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση, δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει ο καθένας αλλά πολύ φοβάμαι ότι επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιαχτεί μια μεθοδολογία αρένας, και ξέρετε ότι η αρένα κάθε 15-20 μέρες θέλει καινούργιο αίμα δεν κλείνει, έτσι λειτουργεί το κλίμα του εσωτερικού εχθρού, των υπονομευτών και της 5ης φάλαγγας νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς λειτουργούμε με βάση τις δυνάμεις που σήμερα έχουμε».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τους servicers

Το νομοσχέδιο το καταψηφίσαμε γιατί δεν αλλάζει την κεντρική στρατηγική της ΝΔ να μην υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. Το νομοσχέδιο είχε μέσα διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας της οποίας όλη η αντιπολίτευση από το 2021 ζητούσε να ενσωματωθεί, σε αυτές τις διατάξεις ψηφίσαμε παρών.

Ναι αλλά όλη η αντιπολίτευση σε αυτές τις διατάξεις ψήφισε κατά

Εγώ θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ έχει άλλη μια ασυνέχεια με πράγματα που έλεγε το προηγούμενο διάστημα γιατί το 2021 ζητούσε να ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή οδηγία. Η ευρωπαϊκή οδηγία λεει ότι ο λογαριασμός που έχουν οι servicers που έχουν τα χρήματα των δανειοληπτών πρέπει να είναι προστατευόμενος γιατί αν κάποιο άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πάρει αυτά τα χρήματα τότε χάνουν και οι δανειολήπτες τα χρήματα τους. Δεν κατανοώ για ποιο λόγο έπρεπε να καταψηφιστεί αυτή η πρόταση. Είναι κάτι στην ευρωπαϊκή οδηγία το οποίο προστατεύει τους δανειολήπτες. Να κατανοήσω μια τέτοια κριτική από το ΜεΡΑ25 και τον Γ. Βαρουφάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την κατανοώ.

Εμείς καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο γιατί το κρίσιμο είναι να υπάρχει υποχρεωτικότητα στη ρύθμιση μαζί με κούρεμα οφειλών και μάλιστα σε ένα ύψος στο οποίο να επιτρέπεται ο δανειολήπτης να πληρώσει, αυτό ήταν το κρίσιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς επέλεξε να κάνει φασαρία και αντιπολίτευση σε εμάς σε πράγματα στα οποία αν ήταν κυβέρνηση θα τα ενσωμάτωνε από το ευρωπαϊκό δίκιο άρα εδώ βλέπω και υποκρισία και αμηχανία.

Ερωτηθείς πότε θα γίνει το νέο κόμμα

Είναι ανοιχτό πως θα προχωρήσουμε σε αυτά τα βήματα δηλαδή αν στις ευρωεκλογές θα υπάρχει απλά μια λίστα την οποία θα στηρίξουμε και μετά θα γίνουν οι τυπικές διαδικασίες δηλαδή το συνέδριο, η εκλογή οργάνων κλπ για έναν βασικό λόγο· δεν επιθυμούμε και δεν θέλουμε να συγκροτήσουμε απλά ένα πολιτικό κόμμα από ανθρώπους που φύγαν από το ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις. Αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Λέτε ότι το νέο κόμμα δεν θα είναι απλώς η Ομπρέλα και οι 6+6 που φύγαν

Σε καμία περίπτωση, υπάρχει μια κοινωνική διαθεσιμότητα, υπάρχει κόσμος ο οποίος είχε απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα. Δεν μιλάμε απλά για μια αναπαλαίωση ή για μια επιστροφή σε κάποιον παλιό καλό ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται αυτό σήμερα η χώρα, η χώρα χρειάζεται μια νέα, σύγχρονη, οικολογική, αριστερή, προοδευτική πρόταση.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος του νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές

Αυτή τη στιγμή η πολιτική ανάγκη που μας οδήγησε να κάνουμε αυτή την κίνηση, πέρα από τις διαφωνίες που είχαμε με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στην προοδευτική αντιπολίτευση. Ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη παίζει μόνος του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαδικασία φθοράς και απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο άρα χρειάζεται μια προοδευτική μαχητική απάντηση στη ΝΔ. Ο στόχος μας είναι να καταγράψουμε το καλύτερο δυνατό ποσοστό.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Νομίζω ότι η καινούργια ηγεσία όχι απλά αρνείται να αποδεχτεί την κρίση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι δυστυχώς είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Ερωτηθείς αν περιμένουν και άλλες εισροές από το ΣΥΡΙΖΑ

Πάρα πολλά στελέχη αυτή τη στιγμή τα οποία έχουν επιλέξει να είναι ακόμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που έχουμε εκθέσει. Αυτή είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση, δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει ο καθένας αλλά πολύ φοβάμαι ότι επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιαχτεί μια μεθοδολογία αρένας, και ξέρετε ότι η αρένα κάθε 15-20 μέρες θέλει καινούργιο αίμα δεν κλείνει, έτσι λειτουργεί το κλίμα του εσωτερικού εχθρού, των υπονομευτών και της 5ης φάλαγγας νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς λειτουργούμε με βάση τις δυνάμεις που σήμερα έχουμε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Τσίπρα

Επί της αρχής η τοποθέτηση κατά των διασπάσεων είναι σωστή, δεν λεει κάτι το οποίο δεν ισχύει αν διαβάσετε όμως το πώς κλείνει αυτή την τοποθέτηση λεει ότι ο εχθρός δεν είναι εντός της Αριστεράς. Συγχωρέστε με αλλά αυτό πηγαίνει για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από όταν εκλέχτηκε μόνο εχθρούς κυνηγάει.