Ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο MEGA και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αυριανή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακόμα, ο Τάσος Χατζηβασιλείου τόνισε πως η συντήρηση της νηνεμίας στο Αιγαίο θα είναι μία σημαντική εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Όλα έτοιμα για την αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - "Έμφαση στη θετική ατζέντα, η Ελλάδα δεν προσέρχεται φοβικά", λέει το Μαξίμου - Όλο το πρόγραμμα

«Ρεαλισμός αύριο. Θα καλωσορίσουμε τον Τούρκο πρόεδρο με αυτοπεποίθηση, έχοντας δεδηλωμένη ισχύ και εσωτερική πολιτική σταθερότητα. Είναι στοιχεία που μας βάζουν σε θέση ισχύος σε κάθε συζήτηση» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η ηρεμία στο Αιγαίο είναι πολύτιμη, όχι μόνο για τις δύο πλευρές, αλλά για την ευρύτερη γειτονιά μας».

«Δεν είμαστε αφελείς, δεν έχουμε αυταπάτες ότι η Τουρκία άλλαξε. Βλέπουμε ότι σήμερα μπορούμε να συζητήσουμε για όσα θέματα μπορούμε να συζητήσουμε, τη θετική ατζέντα δηλαδή. Εάν βρούμε κοινό τόπο σε μία σειρά από ζητήματα, όπως κλιματική κρίση, Πολιτική Προστασία, παιδεία, τουρισμός, εμπορικές σχέσεις, ακόμα και το μεταναστευτικό, θα ήταν θετικό» σημείωσε ακόμη ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Τάσος Χατζηβασιλείου: Στόχος είναι να οικοδομηθεί σιγά σιγά η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Όπως τόνισε ο Τάσος Χατζηβασιλείου, στόχος είναι να οικοδομηθεί σιγά σιγά η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές απόψεις σε ζητήματα, όπως τη διαμάχη Ισραήλ – Χαμάς, ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη, όπως ανέφερε, θα συζητηθεί και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας και η διαφύλαξη αυτού του μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπογράμμισε πως η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το μεταναστευτικό, ενώ αναφερόμενος στην επιθυμία των Τούρκων πολιτών για απελευθέρωση της Visa και επέκταση της άδειας παραμονής σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όταν πρόκειται για μικρές αποδράσεις, είπε πως βρίσκεται υπό εξέταση.

«Αυτή η διαδικασία με το μεταναστευτικό έχει ευρωπαϊκή διάσταση και χρειάζεται να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων» είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.