Tον Μάιο, και μάλιστα τη δεύτερη εβδομάδα, θα ταξιδέψει στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Milliyet.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά, πέρα από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το Γκιόρεμε - μια περιοχή στην Καππαδοκία της τουρκικής επαρχίας Νεφσεχίρ, που ονομαζόταν Ματιανή κατά τη βυζαντινή περίοδο και μετονομάστηκε το 1928 σε Γκιόρεμε, μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα.


milliyet_jpg


Milliyet: Βαίνει καλώς η διαδικασία διαλόγου Αθήνας - Άγκυρας

Ο συντάκτης του άρθρου, Οζάι Σεντίρ, αναφέρει ότι «παρά τις πολιτικά υποκινούμενες προκλήσεις στην Ελλάδα», η διαδικασία διαλόγου Αθήνας - Άγκυρας βαίνει καλώς.

Και προσθέτει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έδειξε την αποφασιστικότητά του για ειρήνη τηλεφωνώντας (σ.σ.: στις 26 Φεβρουαρίου) στον πρόεδρο Ερντογάν ώστε να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Αυτό το τηλεφώνημα ήταν ένα μήνυμα που έδωσε ο Μητσοτάκης όχι μόνο στον πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και σε όσους προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο προς την ειρήνη».