Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πρώτες κινήσεις για την επόμενη μέρα, μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη έκανε λόγο για «ανασύνταξη».

«Είναι μια δύσκολη μέρα από μια μεριά, από την άλλη, δεδομένης των διαθέσεων των συντρόφων που αποχώρησαν, είναι και μια λύτρωση», είπε η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την αποχώρηση των «6+6». «Διότι όταν υπάρχει μια σημαντική μερίδα στελεχών που δεν αποδέχεται το δημοκρατικό αποτέλεσμα της κάλπης του Σεπτεμβρίου, όπου εξελέγη ένας νέος πρόεδρος με ευρύτατη πλειοψηφία, μέσα από καθόλα νόμιμες και έγκυρες δημοκρατικές διαδικασίες και αποφασίζει από το πρώτο λεπτό να κάνει αντιπολίτευση πια στο κόμμα του», εξήγησε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη τόνισε πως ξεκινάει «επιτέλους» η επόμενη μέρα των εκλογών, την οποία η ομάδα Αχτσιόγλου και η ομάδα Τσακαλώτου, όπως αυτοαποκαλούνταν, «δεν επέτρεψαν να υπάρξει μια πολιτική συζήτηση».

«Με τους περισσότερους από εκείνους τους αγαπητούς συντρόφους σε πολύ προβεβλημένες θέσεις και ηγετικές θέσεις του κόμματος. Χάσαμε 17,3%. Αυτή η συζήτηση δεν έγινε ποτέ τον Ιούλιο, όπως θα έπρεπε, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος. Κάποιοι θεωρούσαν δεδομένο ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα ήταν η νέα πρόεδρος. Κι αυτό ήταν κάπως δεδομένο. Όταν υπεισήλθε λαϊκός παράγοντας και είπε όχι, δεν είναι έτσι. Αποφάσισαν να αποχωρήσουν συντεταγμένα και σε στάδια, αν μου επιτρέπετε, διότι είδαμε ότι πήραν τη σκυτάλη από την προηγούμενη αποχώρηση. Είναι κάπως οργανωμένο», τόνισε η Νίνα Κασιμάτη.

Νίνα Κασσιμάτη για αποχωρήσεις: Έπρεπε να συμβάλουν συντροφικά στην αναδιαμόρφωση

Εξηγώντας γιατί ήταν μια «οργανωμένη» κίνηση η σταδιακή αποχώρηση, η Νίνα Κασιμάτη είπε «δεδομένου ότι επιχειρούν να φτιάξουν και κοινοβουλευτική ομάδα, το οποίο είναι απαράδεκτο, καθώς και τα ποσοστά και τις έδρες τις πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τις πήρε καμία ομάδα Αχτσιόγλου και καμία ομάδα Τσακαλώτου, η οποία βεβαίως, εκτός του ότι δεν συνέβη αυτό στις εκλογές, δεν συνέβη και στις εκλογές τις εσωκομματικές και εκεί υπήρξε ήττα τους. Άραγε θα έπρεπε να την αποδεχτούν αυτή την ήττα και να συμβάλουν δημοκρατικά και συντροφικά στην αναδιαμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα κατεύθυνση».

«Και βεβαίως να κάνουν και οι ίδιοι την αυτοκριτική τους και συλλογικά να κάνουμε την αυτοκριτική μας και για το διάστημα της διακυβέρνησης, αλλά κυρίως για το διάστημα της αντιπολίτευσης, όπου οι ίδιοι ως ηγετικά στελέχη είχαν απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο. Και όμως το αποτέλεσμα ήταν 17,83%» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη τόνισε.

Τι είπε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για την επόμενη μέρα από εδώ και πέρα στο κόμμα, η Νίνα Κασιμάτη είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται. Θα ξεκαθαρίσει τη γραμμή του και θα μπορέσει να εκφράσει την κοινωνία».

«Η κοινωνία πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσουμε τη μάχη μας έναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε η βουλευτής.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: