Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί που έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας τις αλλαγές των τομεαρχών όπου αναβάθμιζε ιδιαίτερα την Έφη Αχτσιόγλου χρίζοντας την τσαρίνα της Οικονομίας άρχισαν τα προβλήματα.

Στο στόχαστρο πολλών έχει μπει η νέα τομεάρχης Οικονομικών καθώς πολλά στελέχη που ηλικιακά βρίσκονται ανάμεσα στα 40 και τα 60 βλέπουν την 30αντάρα Έφη Αχτσιόγλου να ανεβαίνει με φόρα στην ιεραρχία του κόμματος.

Έτσι άρχισαν τα σχόλια για το πώς μπορεί να ανταποκριθεί η πρώην υπουργός Εργασίας στα καθήκοντα της. Κάποιοι μάλιστα έθεταν το ερώτημα ποιος θα βγαίνει να απαντάει για τα θέματα της οικονομίας. Η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είναι υπεύθυνος κοινοβουλευτικά για τον τομέα αυτό. Ποιος θα μιλάει στις συνεντεύξεις για αυτά τα θέματα;

Ακόμα θεωρούν ότι η νέα τομεάρχης δεν έχει την εμπειρία για να αντιμετωπίσει τον υπουργό οικονομικών , ούτε την γνώση , αφού δεν γνωρίζει καλά τα θέματα.

Οι επικριτές της παραδέχονται ωστόσο ότι η νέα τομεάρχης Οικονομικών είναι σπασικλάκι αφού φροντίζει να βγαίνει πάντα διαβασμένη σε όλα τα θέματα ενώ πιστεύουν ότι είναι ιδιαίτερα συστηματική στην δουλειά της.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι έτσι όπως έφτιαξε το νέο άτυπο υπουργικό ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετώντας παράλληλα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εκπρόσωπο του κόμματος στα θέματα Ενέργειας, Ανάπτυξης και Οικονομίας κατάφερε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις.

Και αυτό γιατί όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε να φαγωθούν δύο ικανά στελέχη . Γιατί όσο και να μην θέλουν να εμπλακούν σε αντιπαραθέσεις η Έφη Αχτσιογλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – και οι δύο είναι ψύχραιμοι και ευγενείς- μοιραία εξ αιτίας της καθημερινότητας θα αναγκαστούν να αρχίσουν τα τζαρτζαρίσματα. Και τότε , το μυτερό τακούνι της Εφης ίσως φανεί πιο χρήσιμο….