Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο συνέδριο Thessaloniki Summit 2023, έκανε "άνοιγμα" στην Έφη Αχτσιόγλου για πρώτη φορά, αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τη λεγομένη γενιά των 40αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ, που «ετοιμάζουν βαλίτσες».



«Με πολιτικούς όρους, δηλαδή εάν συμφωνούμε σε ένα πολιτικό πλαίσιο, όπως έγινε με ένα κομμάτι της ανανεωτικής Αριστεράς, το οποίο είναι στο ΠΑΣΟΚ ή με ανθρώπους της οικολογίας, με χαρά να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε».

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Θέλω να είμαστε ορχήστρα

Στο ίδιο συνέδριο ήταν παρών μίλησε και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος προειδοποίησε τους διαφωνούντες να μην διακινδυνεύσουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε «ουδείς αναντικατάστατος», μιλώντας για την ομάδα που ο ίδιος θα αναδείξει και τους προειδοποίησε: «Θα δουλέψουμε μαζί όχι επειδή ο Στέφανος θέλει να είναι «πρώτο βιολί». Θέλω να είμαστε μια ορχήστρα. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά πρώτα βιολιά αλλά λίγες ορχήστρες και αυτό πρέπει να αλλάξει».



Ανέφερε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η βούληση του Έλληνα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα, είχε συνάντηση με τα μέλη της νομαρχιακής όπου τους ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη που θα επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.