«Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Εφη Αχτσιόγλου και µου είχε πει ‘‘αυτή η καρέκλα είναι το όνειρο της οµάδας µου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω’’, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά µου για χάρη της ενότητας», δήλωνε προ ηµερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Με τον τρόπο αυτό ήθελε ο ίδιος να εµφανιστεί «γενναιόδωρος» και «ανιδιοτελής» στα µάτια του κόσµου, περιγράφοντας την ίδια στιγµή την αντίπαλό του ως µια αδίστακτη πολιτική προσωπικότητα, που για το χατίρι µιας καρέκλας οδήγησε το κόµµα σε διάσπαση.

Στην πολιτική όµως όταν κάνεις «δίκη προθέσεων» υπάρχει κίνδυνος να πας στον «κουβά». Και στην προκειµένη περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδόθηκε σε µια τακτική που η ίδια η εξέλιξη των γεγονότων τον διέψευσε πανηγυρικά.

Γιατί τελικά ο νέος πολιτικός φορέας, το κόµµα της Νέας Αριστεράς, πρόεδρο δεν έχει την Εφη Αχτσιόγλου, αλλά τον Αλέξη Χαρίτση. Η Εφη Αχτσιόγλου, την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε µε αυθαίρετες εικασίες ως «καρεκλοθήρα», στο σχήµα της Νέας Αριστεράς δεν διεκδίκησε κανένα απολύτως διακριτό αξίωµα ή κάποιον ηγετικό ρόλο.


«Χώρισε» για τον Τζέισον

∆εν είναι κακό οι πολιτικοί να χρησιµοποιούν τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και για ψυχαγωγικούς λόγους. Να κάνουν πλάκες καµιά φορά ή να αυτοσαρκάζονται, όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, η οποία δέχτηκε αίτηµα φιλίας στο Facebook από ένα πρόσωπο που εµφανιζόταν ως ο διάσηµος ηθοποιός Τζέισον Στέιθαµ και αφού δηµοσιοποίησε το µήνυµα που της έστειλε, άρχισε να «απειλεί» τον σύντροφό της Γιώργο Κυρίτση, πρώην βουλευτή της ∆ΗΜ.ΑΡ., πως θα τη χάσει.

«Ο Τζέισον Στέιθαµ µε θέλει κολασµένα. Γιώργο, µε χάνεις», έγραψε µεταξύ άλλων. Εννοείται πως ο Γ. Κυρίτσης ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόκληση-πρόσκληση για παιχνιδιαρίσµατα, απαντώντας της: «∆εν θα το δεχτώ. Θα πάρω ένα ωραίο δώρο και θα σου το δώσω. Τι θα κάνεις, πάλι σε εµένα θα γυρίσεις. Κίτρινα τριαντάφυλλα που σου αρέσουν τόσο πολύ». Τα σκέρτσα και τα νάζια ανάµεσά τους συνεχίστηκαν ως εξής: - «Αγάπη µου, κάνε την καρδιά σου πέτρα. Χωρίζουµε». - «Θα το αντέξω, εάν εσύ είσαι ευτυχισµένη». - «Είσαι άρχοντας, τέλος».


Προετοιµάζεται «διαβουλευτικά»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να κρατάει «ανοιχτό» το ΜέΡΑ25, ελπίζοντας πως στη µάχη των ευρωεκλογών ο ελληνικός λαός δεν θα του στερήσει τη χαρά ενός νικηφόρου αποτελέσµατος. Στο πλαίσιο της ανασύνταξης των δυνάµεων του κόµµατος και της προετοιµασίας του για τις ευρωεκλογές, από την Παρασκευή το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη το 2ο ∆ιαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25.

Για ένα τριήµερο, τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά, πρόκειται να πραγµατοποιηθούν δεκάδες τοποθετήσεις για τις πολιτικές θέσεις, για το καταστατικό του κόµµατος και για τη στρατηγική του κόµµατος ενόψει των ευρωεκλογών, σε µια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδοµένα.

Η ψηφοφορία για τα ζητήµατα αυτά δεν θα γίνει ως είθισται µε το κλείσιµο των εργασιών του συνεδρίου απόψε το βράδυ. Το συνέδριο του ΜέΡΑ25 θα είναι πραγµατικά «διαβουλευτικό» και αφού κατατεθούν και γραπτά όλες οι προτάσεις, θα δοθεί χρόνος για να γίνει σύνθεση και περαιτέρω συζήτηση, ώστε τελικά να πραγµατοποιηθούν οι σχετικές ψηφοφορίες ηλεκτρονικά εντός του Ιανουαρίου.


Η Νίνα πήρε τ’ όπλο της

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιµάτη, µε αλλεπάλληλες παρεµβάσεις της στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδοκίµασε την παρουσία των δύο µειονοτικών βουλευτών, πρώην συντρόφων της και νυν στελεχών της Νέας Αριστεράς, στη συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρεσβεία της Τουρκίας µαζί µε τους «ψευτοµουφτήδες» και τη «Συµβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας ∆υτικής Θράκης». Βέβαια, σε µία από τις τοποθετήσεις της έκρινε σκόπιµο να τονίσει πως οι δύο βουλευτές της µειονότητας δεν ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο κόµµα της Νέας Αριστεράς, αλλά κανείς δεν το επισηµαίνει αυτό.

«Φανταστείτε να ανήκαν στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι µειονοτικοί βουλευτές κ.κ. Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊµπέκ Χουσεΐν (νυν της Νέας Αριστεράς), που µετείχαν υπερηφάνως στη συνάντηση Ερντογάν µε τη ‘‘Συµβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας ∆υτικής Θράκης’’ µαζί µε τους ψευδοµουφτήδες στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.Τι χαµός θα είχε γίνει στα ΜΜΕ, τι ανακοινώσεις θα είχε εκδώσει η Ν.∆. Και τι πέπλο σιωπής πέφτει τώρα. Παρατηρήστε όλους, έχει ενδιαφέρον», ανέφερε.


«Πράσινη» Αυτοδιοίκηση

Να κεφαλαιοποιήσει τις σηµαντικές νίκες που πέτυχαν στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψήφιοι µε το χρίσµα του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλοντας µε τον τρόπο αυτό να µετατρέψει σε ιδιότυπο «οργανικό κοµµάτι» του κόµµατος τους δήµους και τις περιφέρειες που απέκτησαν «πράσινο» χρώµα.

Αλλωστε, ένα τέτοιο δίκτυο, επαφής και «κοινωνικής γείωσης», καταπώς θα έλεγαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, θα συµβάλει και στην περαιτέρω ενδυνάµωση της εκλογικής επιρροής του κόµµατος. Στο πλαίσιο αυτό η Χαριλάου Τρικούπη οργανώνει εκδήλωση µε τη συµµετοχή όλων των «πράσινων» δηµάρχων και περιφερειαρχών, νικητών και µη στις τελευταίες εκλογές, µε κεντρικό οµιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής