Ένας άνδρας, δικηγόρος, κατηγορείται ότι νοίκιασε το διαμέρισμά του στην Αγία Παρασκευή σε τουλάχιστον 31 άτομα. Πληροφορίες ήθελαν ο 41χρονος, που, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει αποσπάσει πάνω από 127.000 ευρώ, να είναι υπάλληλος της Βουλής.

Ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή εξηγεί πως ήδη εδώ και έναν χρόνο που εκκρεμούν πειθαρχικές πράξεις στο πρόσωπό του έχει δοθεί από το 2022 εντολή μερικής παύσης από τα καθήκοντά του από τον πρόεδρο της Βουλής και σήμερα παύεται επίσημα και οποιαδήποτε σχέση είχε με τη Βουλή. Ο εν λόγω δικηγόρος υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων από το 2016, επί προεδρίας Νίκου Βούτση.

Είχε αποσπάσει έως και 150.000 ευρώ

Ο νομικός που φέρεται να έχει εξαπατήσει κόσμο με τις εικονικές ενοικιάσεις του ίδιου ακινήτου σε 31 άτομα έχει και στο παρελθόν κάνει κατάχρηση της θέσης και της ιδιότητάς του. Πριν από 2 χρόνια είχε εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι εργαζόταν στο Επιστημονικό Συμβούλιο και έναντι γνωριμιών ή εξυπηρετήσεων που υποσχόταν αλλά και προβάλλοντας τη δικαιολογία πως έχει άμεσες ανάγκες υγείας, καθώς είναι τυφλός, κατάφερε να αποσπάσει από τα «θύματα» που είχαν τη διάθεση να συνεισφέρουν ποσό άνω των 150.000 ευρώ.

Ήταν συμπαθής και επικαλούνταν προβλήματα υγείας

Μάλιστα, σε FORUM για δάνεια είχε αναρτήσει την εξής δημοσίευση:«ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΥΦΛΟΣ) ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ».

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πληροφορίες, ο δικηγόρος κατάφερνε να συγκεντρώνει τη συμπάθεια των προσώπων που προσέγγιζε, δηλώνοντας νομικός της Βουλής με υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα, υποσχόμενος πως μπορεί να διευθετήσει ή να εξυπηρετήσει ρουσφέτια ή να λύσει προβλήματα. 

Διαβάστε ακόμα: Απίστευτο περιστατικό στην Αγία Παρασκευή: Δικηγόρος-"μαϊμού" εξαπατούσε πολίτες νοικιάζοντας συνεχώς το ίδιο διαμέρισμα

Οι καταγγελίες στη Βουλή

Το 2022 κατάφερε να αποσπάσει ένα τεράστιο ποσό αναφέρουν πηγές της Βουλής. Ύστερα από καταγγελίες και αφού οι υποθέσεις πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ο δικηγόρος σταμάτησε να συνεργάζεται με το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο κατηγόρησε μάλιστα πως επειδή είναι τυφλός δεν μπορεί να τον απολύσει.

Ο ίδιος στη γραμμή υπεράσπισής του είχε προτάξει ως δικαιολογία πως επειδή η Βουλή δεν του έχει εξασφαλίσει συνεργάτη για να κυκλοφορεί αναγκάζεται να πληρώνει ο ίδιος συνοδό για να τον βοηθάει στις μετακινήσεις του.

Πέρασε και από πειθαρχικό

Κάποιοι φίλοι και γνωστοί του κατήγγειλαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του νομικού, ότι είχε δανειστεί χρήματα που δεν τους επέστρεψε αλλά και δάνεια γιατί δεν άντεχε το κόστος. Έγιναν εγκλήσεις στη Βουλή για το θέμα περί δανεισμού χρημάτων τα οποία δεν επέστρεψε ποτέ. Πέρασε από πειθαρχικό πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο και με απόφαση του προέδρου μειώθηκε ο μισθός στο 80% και τέθηκε σε δυνητική αργία, δηλαδή δεν ασκούσε τα καθήκοντά του. Μάλιστα, τότε είχε το θράσος να προειδοποιήσει ότι θα εκθέσει την υπηρεσία της Βουλής σε μη αναστρέψιμο βαθμό, κατηγορώντας και τον ίδιο τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στο ΕΚΠΑ

Ο νομικός που σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται να έχει εξαπατήσει 31 ενοικιαστές είναι διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Οι δύο υποθέσεις πρέπει να εξεταστούν προσθετικά από τη Δικαιοσύνη, λένε νομικές πηγές.