Ένα ακόμα θύμα του 41χρονου δικηγόρου που νοίκιασε σε τουλάχιστον 31 άτομα το διαμέρισμα του στην Αγία Παρασκευή, μίλησε στο MEGA καταγγέλλοντας πως έφαγε από την οικογένεια του 68.000 ευρώ. «Σε διάστημα τριών μηνών εγώ και άλλα τρία μέλη της οικογένειας μου βάλαμε συνολικά γύρω στις 110.000 ευρώ. Από αυτά χρωστάει τα τελευταία 2,5 χρόνια 68.000 ευρώ» αναφέρει.

Ο 41χρονος δικηγόρος δεν του νοίκιασε το περιβόητο σπίτι στην Αγία Παρασκευή, ούτε του έταξε σύνταξη. Τον έπεισε όμως να του δώσει ένα υπέρογκο ποσό για να το επενδύσει μέσω -ενός ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε- ευρωπαϊκού προγράμματος.

«Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο το ονόμαζε ”European Citizen”, το οποίο ουσιαστικά θα έβαζε κάποια χρήματα για να συμμετάσχει και θα του έδινε κάποια ποσά για αρκετά χρόνια» σημειώνει.

Μάλιστα, το σχέδιο ήταν τόσο καλά οργανωμένο που ο ανυποψίαστος πελάτης λάμβανε μέχρι και email από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε το μέιλ:

Apati_Dikigoros_Email_Stournara

«Υπογράφανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Δηλαδή ήταν πολύ χοντρή απάτη» λέει το θύμα του 41χρονου δικηγόρου.

Κι ενώ τα email ήταν από Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και πάνω τα λεφτά έπρεπε να καταβληθούν στον προσωπικό λογαριασμό του 41χρονου δικηγόρου από την Αγία Παρασκευή.

«Φανταστείτε ότι έλεγε να τοποθετήσουμε τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ονομαστικά. Όχι σε ένα ”φάντασμα” λογαριασμό. Δηλαδή είναι φως φανάρι ότι έχουμε δώσει όλοι εμείς αυτά τα λεφτά σε αυτόν τον άνθρωπο» σημειώνει επίσης.

 «Δηλαδή αυτός πήγαινε και τι έκανε; Τράβαγε, έκανε κατάθεση μετρητών οπότε δεν φαινόταν ποιος έκανε την κατάθεση και ουσιαστικά έψαχνες να βρεις ποιος σου έχει βάλει τα λεφτά. Στην συνέχεια σου έλεγε βάζοντας κι άλλα βελτιώνεται η δόση θα είναι παραπάνω και πιο γρήγορα θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Ξανά πάλι, ξανά πάλι οπότε σε έβαζε σε μια ιστορία ότι ”οκ, βάλε για να τα πάρεις πιο γρήγορα”» αναφέρει το θύμα του 41χρονου δικηγόρου. «Στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν απατεώνας γιατί ήταν ΑΜΕΑ, γιατί ήταν δικηγόρος στη Βουλή, γιατί ήταν στον δικηγορικό σύλλογο, γιατί δεν είχαμε ακούσει κάτι ανησυχητικό» προσθέτει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Είχε εξαπατήσει και… συγγενή του

Μέχρι συγγενή του είχε εξαπατήσει ο 41χρονος δικηγόρος που κατηγορείται ότι νοίκιασε σε τουλάχιστον 31 άτομα το διαμέρισμα του στην Αγία Παρασκευή.

Μιλώντας στο MEGA, συγγενής του 41χρονου δικηγόρου που κατηγορείται ανέφερε: «Με έχουν καταγγείλει και εμένα καθώς θεωρούσαν απίθανο να μην γνώριζα τη δράση του. Όλα τα δικαστήρια όμως έχουν βγει υπέρ μου και μάλιστα έχω προσκομίσει στις Αρχές στοιχεία που πιστοποιούν πως κι εγώ εξαπατήθηκα από τον συγγενή μου. Έχω χάσει δύο οικόπεδα».

O ίδιος πάντως με πατέρα και αδελφό δικηγόρο λέει στο MEGA πως δεν έχει το υπόβαθρο να ξεγελάει ανθρώπους. «Σε καμία περίπτωση και το υπόβαθρο της οικογένειας μου και το δικό μου δεν είναι στο να ξεγελάω ανθρώπους» ανέφερε.

Η απόφαση με την οποία απολύθηκε ο 41χρονος από την Βουλή

Το MEGA έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο ντοκουμέντο που δείχνει την απόφαση της απόλυσης του 41χρονου από την Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Βουλή αφού έλαβε πέντε καταγγελίες σε βάρος του 41χρονου, διερεύνησε την δράση του.

Η απόφαση αναστολής καθηκόντων του 41χρονου δικηγόρου έγινε στις 2 Ιουνίου του 2022.

Apati_Dikigoros_Apolisi_Vouli1


Μέσα σε αυτό το έγγραφο αναγράφονται οι λόγοι της απομάκρυνσής του, αλλά και το ποσό που έχει καταχραστεί από τους καταγγέλλοντες ο 41χρονος.

Apati_Dikigoros_Apolisi_Vouli2
Apati_Dikigoros_Apolisi_Vouli3



Με πληροφορίες από MEGA