Στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση του 14χρονου μαθητή που υπέστη bullying στο σχολείο του στην Αγία Παρασκευή αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γεράσιμος Μαζαράκης.

Με αφορμή το άγριο bullying που υπέστη ένας 14χρονος μαθητής που φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο στην Αγία Παρασκευή, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου, o Γεράσιμος Μαζαράκης, δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «ZOIGR».

 «Το παιδί έχει υποστεί σοκ. Και για να το πούμε απλά, η ζωή του θα είναι η ζωή μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2024 και μετά. Τέτοιου είδους περιστατικά αφήνουν τα ίχνη τους και επειδή την παιδική ζωή την κουβαλάμε σε όλη την ενήλικη ζωή μας-μετά την παιδική μας ηλικία-προφανώς καταλαβαίνετε ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια και από την πλευρά της οικογένειας-που είναι διατεθειμένη και την καταβάλει ήδη-αλλά και από ειδικούς για να τα διαχειριστούν. Σήμερα και χθες πήγε στο σχολείο του το παιδί και αυτό ήταν μια πρώτη νίκη-γιατί προβληματίστηκε η οικογένεια και εγώ οφείλω να ομολογήσω για την πρώτη μέρα του σχολείου μετά από το περιστατικό αυτό και τις διακοπές, αλλά επελέγη τελικώς και σωστά να πάει για να δείξει (τουλάχιστον εξωτερικά) ότι η ζωή συνεχίζεται (…)» δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με τη δημοσιογράφο ο κ. Μαζαράκης αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση του 14χρονου αγοριού.

 Μαζαράκης: Στο πλευρό του 14χρονου η οικογένειά του

 «Η οικογένειά του από την πρώτη ώρα ήταν κοντά του. Εγώ τέτοια παρουσία και συμμετοχή οφείλω να τη συγχαρώ και να εξάρω τη στάση τους διότι η αντιμετώπιση ήταν ότι δηλαδή θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του όσο είναι αυτό εφικτό και ότι θα ήταν δίπλα και κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί. Για να καταλάβετε, ο πατέρας στη συνάντηση που είχε με το σχολείο είπε «Δεν θέλω το παιδί μου να τύχει οποιασδήποτε προνομιακής μεταχείρισης επειδή έχει υποστεί αυτά που έχει υποστεί. Θέλω να αντιμετωπιστεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα». Και έχει δίκιο, γιατί το μυστικό αυτό είναι. Για να επανέλθει λοιπόν, το παιδί όσο μπορεί σε μια κανονικότητα, πρέπει να τον αντιμετωπίζουν και οι άλλοι σαν να μη συνέβη κάτι όσο αυτό είναι εφικτό» πρόσθεσε εν συνεχεία, επαινώντας την αξιοθαύμαστη στάση της οικογένειας του 14χρονου μαθητή.

 «Πρόκειται για ένα παιδί κοινωνικό, εξωστρεφές το οποίο είχε φίλους, παρέες, κυκλοφορούσε, είχε δραστηριότητες. Από τις τρεις του μηνός δεν βγαίνει έξω. Έχει χάσει τον ύπνο του (…). Δεν είναι πλέον ένα σχολικό bullying όλο αυτό αλλά κάτι άλλο. Έχει πάει σε άλλο επίπεδο όλη αυτή η ιστορία μεταξύ των ανηλίκων» είπε ο κ. Μαζαράκης στο τέλος.