Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες, οι οποίες μάλιστα τα επόμενα εικοσιτετράωρα μπορούν να φέρουν και τις πρώτες αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας από την περιοχή της Κρήτης, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ακόμα στη Νέα Υόρκη, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποιους στέλνει μήνυμα ο Κασσελάκης με την διαγραφή Τζούμακα (Ονόματα)

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταραχή στους κόλπους της Ομπρέλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της Ομπρέλας υπάρχει μεγάλη αναταραχή, καθώς στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ανδρέας Ξανθός επιθυμούν να αποχωρήσουν από το κόμμα τους άμεσα, ενώ άλλα στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέχρι και το συνέδριο.

Ήδη αποχώρησε το στέλεχος Γιώργος Πετράκης, ο οποίος ήταν δεύτερος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Χανιά. Ο κ. Πετράκης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Οι νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να με αφήσουν αμέτοχο. Το κόμμα δυστυχώς άλλαξε πορεία. Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και από άλλο κόμμα φεύγω».

Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

Χθες πάντως και ενώ όλοι περίμεναν να υπάρξει η πρώτη ανάρτηση από τον γάμο του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία ανάρτηση για όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή και την αιματοχυσία αμάχων σε Ισραήλ και Γάζα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα τραγούδι του χιπ χοπ συγκροτήματος Στίχοιμα.

Όμως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε ανεκμετάλλευτες και τις ημέρες που βρίσκεται στην Αμερική. Χθες επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη το ελληνικό σχολείο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τον Ιερό Nαό του Αγίου Νικολάου, ενώ είχε εκδήλωση-συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ. Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση στην Αστόρια που έχει ως θέμα «Ανασυγκρότηση τώρα - Σύγχρονη Αριστερά».

Ο Κασσελάκης διαγράφει τον Τζουμάκα και ο Πολάκης έτρεξε να χειροκροτήσει

Με συνοπτικές διαδικασίες μέσω social media ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα, τον οποίο και παραπέμπει στο Πειθαρχικό για μια ακόμη δήλωση εναντίον του ανοίγοντας «επισήμως» τον χορό των διαγραφών και άλλων οι οποίοι θα αναφερθούν υποτιμητικά στον ίδιο.

«Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;», ήταν η επίμαχη δήλωση του Τζουμάκα (Σκάι) που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, προσθέτοντας ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία Κασσελάκη στο συνέδριο και πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες.

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”. Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Ο πρώτος που έσπευσε να επικροτήσει τη διαγραφή ήταν ο Παύλος Πολάκης. «Ήρθε η ώρα! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης! Κάντο εκτός κόμματος», έγραψε ο Χανιώτης βουλευτής.

Οι αιχμές της Αυγέρη για Αχτσιόγλου, Ομπρέλα και Τσακαλώτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει καζάνι που βράζει και είναι θέμα χρόνου να εκραγεί, καθώς συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έδωσε χθες απάντηση σε όσα ειπώθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και τα στελέχη της Ομπρέλας.

Συγκεκριμένα, άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση που κρατάει η Έφη Αχτσιόγλου μέσα στο κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη: «Θα μπορούσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα κάνει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς ο πρόεδρος να τον συνοδεύσει και με τη δική της εμπειρία να συμμετέχει», είπε η κυρία Αυγέρη και σε υψηλούς τόνους πρόσθεσε: «Είναι εύκολη και ανέξοδη κριτική όταν δεν παρακολουθείς τα πράγματα από κοντά στο πεδίο και δεν έχεις ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός νέου προσώπου - και ναι, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, είναι ένας νέος αρχηγός».

Και συνέχισε: «Θα ήταν παραγωγικό να μην πετάς πυροτεχνήματα και θα μπορούσες να είσαι πολύ αποδοτικός στην καθημερινή πράξη και παραγωγή πολιτικής και η συντρόφισσα Έφη έχει αυτή την εμπειρία».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο της Ομπρέλας που κατατέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία, η Δώρα Αυγέρη αρχικά σχολίασε: «Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο νέος πρόεδρος και εσύ να έχεις προλάβει να διακινήσεις κείμενο πριν τον ακούσεις. Είναι στοιχειώδες πολιτικό τακτ να τον ακούσεις, να δεις σε τι διαφωνείς και μετά να διατυπώσεις πολιτικές ενστάσεις».

Για την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου η κυρία Αυγέρη σχολίασε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση αλλά με το πρόσωπο. Αν περίμενε κάποιος να ακούσει τι έχει να πει ο πρόεδρος -εγώ δεν είδα και διαφωνίες επί της ουσίας-, θα μπορούσε να διακινηθεί ένα κείμενο. Αλλά να έρχεται ένα κείμενο να προγράφει το κλίμα και λίγο-πολύ τις διαθέσεις των ανθρώπων που το υπέγραψαν, εντάξει».

Αντάρτικο από Φίλη

Άμεση ήταν η αντίδραση της μειοψηφίας διά του Νίκου Φίλη. «Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας», σημειώνει ο πρώην βουλευτής και καλεί τα μέλη και τα στελέχη να αντιδράσουν.

«Ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση”. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων. Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καταλήγει. 

Με πληροφορίες από την Απογευματινή