Θέση για τη σύρραξη στο Ισραήλ πήρε λίγες ώρες μετά τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social media αναφέρθηκε με ένα τραγούδι στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ανάρτησε, λοιπόν, ένα αντιπολεμικό ραπ κομμάτι, το «Άμαχος», του χιπ χοπ γκρουπ Στίχοιμα, στο οποίο συμμετέχει ο Χρήστος Θηβαίος. 

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Το κείμενο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ. Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει, πάντα φοβάται, πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμάται. Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας είναι η πολιτική μου θέση για την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Κι αυτά που σκέφτομαι και νιώθω αυτές τις μέρες».

Πολλά ήταν τα σχόλια που έχουν γίνει κάτω από την ανάρτηση, με κάποιους από τους χρήστες να διερωτώνται αν ο κ. Κασσελάκης κρατάει ισορροπίες ως πολιτικός. 

Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

Εκτός όμως από την ανάρτηση και ενώ ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ούτε μια φωτογραφία από το χαρμόσυνο γεγονός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σειρά ομιλιών στη Νέα Υόρκη σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο. 

Με βάση το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κουμουνδούρου, το μεσημέρι της Παρασκευής (νωρίς το βράδυ ώρα Ελλάδος), ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφτεί την εκκλησία και το σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, εκεί όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο «Terroir Tribeca», στην ακριβοθώρητη γειτονιά Τραϊμπέκα στο Κάτω Μανχάταν. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», το event δεν είναι πολιτική εκδήλωση, αλλά πρόκειται περισσότερο για «χαλαρή συνάντηση» με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε wine bar της αμερικανικής μητρόπολης.

Το Σάββατο ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Ανασυγκρότηση Τώρα – Σύγχρονη Αριστερά», η οποία διοργανώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, στην αίθουσα του Κέφαλου, στην Αστόρια. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να έχει συνάντηση με δημοσιογράφους των ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές για την καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητά του στις ΗΠΑ. 

 Παρασκευή 20/10/23 

2 μ.μ. (τοπική ώρα) Επίσκεψη στο σχολείο και στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Τάξεις 4-12 και στην Εκκλησία

2 μ.μ. (τοπική ώρα) Επίσκεψη στον I. N. του Αγίου Νικολάου

7 μ.μ. (τοπική ώρα) Εκδήλωση-Συνάντηση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Σ. Κασσελάκη («Terroir Tribeca», Διεύθυνση: 24 Harrison St, New York)

Σάββατο 21/10/23

5 μ.μ. – 7 μ.μ. Κεντρική Εκδήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» («Κεφαλλονίτικο σπίτι - Κέφαλο». Διεύθυνση: 20-41 Steinway Street , Astoria, NY), Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας Νέας Υόρκης.