Στα τρία είναι χωρισμένος πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκαν με σαφήνεια μέσα από την ψηφοφορία οι συσχετισμοί που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου.

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία στελέχη στα οποία χρωστάει ο Κασσελάκης την οριακή νίκη

Και μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και οι πέριξ αυτών να επιχαίρουν, γιατί πέρασε η εισήγηση του προέδρου, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι την οριακή νίκη τη χρωστάει στα τρία στελέχη που δεν ψήφισαν.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Στέφανος Τζουμάκας -που και οι τρεις είχαν λόγους για να καταψηφίσουν ή να ρίξουν λευκό στην εισήγηση Κασσελάκη- επέλεξαν τελικά να μην ψηφίσουν, διαμορφώνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα υπέρ του νέου προέδρου.

Γιατί στην περίπτωση που ο Στέφανος Τζουμάκας επέλεγε να ψηφίσει, το σίγουρο είναι ότι θα καταψήφιζε, αφού στα πλαίσια εσωκομματικής διαδικασίας για την επιλογή του νέου προέδρου είχε ασκήσει πολλές φορές σκληρή κριτική. Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας προχθές στην Πολιτική Γραμματεία άσκησε κριτική στον νέο πρόεδρο λέγοντας ότι «δεν αλλάξαμε ηγεσία για να παρακολουθούμε άπρακτοι, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο». Μάλιστα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως την παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών αντί να κατηγορεί τη Ν.Δ., βαυκαλιζόταν για την εγγραφή νέων μελών.

Όσο για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, προφανώς, ο πρώην διευθυντής της Κ.Ο. θα είχε κάθε λόγο να καταψηφίσει την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, αφού ο νέος πρόεδρος τον έβγαλε από τη θέση του χωρίς καν να τον ενημερώσει.

Με τις τρεις αυτές ψήφους, τα «κατά» και τα λευκά θα έφταναν τα 21 και η εισήγηση Κασσελάκη δεν θα περνούσε, δρομολογώντας έτσι άμεσες εξελίξεις. Καθώς, μάλιστα, το κλίμα μέσα στην Πολιτική Γραμματεία ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε πολιτικά συμπεράσματα και στην επίσημη αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε ακόμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρία κοµµάτια: Η Έφη Αχτσιόγλου αµφισβητεί θεσµικά τον Στέφανο Κασσελάκη - Καθηµερινές επιθέσεις από την "Οµπρέλα"

Το επεισόδιο μεταξύ Πολάκη, Τσακαλώτου, Σκουρλέτη και Ξανθού 

Τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς ο Παύλος Πολάκης πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Ανδρέα Ξανθό. Κάνοντας κριτική προς τους πρώην τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων ανέβασε τους τόνους με αφορμή τις λίστες με τις εταιρείες που λαμβάνουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, λέγοντας ότι δεν αναδείχθηκαν επαρκώς.

Η αποστροφή του κ. Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της «Ομπρέλας», που σηκώθηκαν όρθιοι και τον διέκοψαν, λέγοντας για το περιστατικό πως «υπήρξε λαϊκή κατακραυγή». «Κάθε φορά που βγαίναμε στα κανάλια, από τα πέντε λεπτά που είχαμε, τα τρία απολογούμασταν για σένα»,  του είπαν τα στελέχη της «Ομπρέλας», προσθέτοντας μάλιστα ότι εξαιτίας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες.

Σχολιάζοντας πάντως τα όσα συνέβησαν στην Πολιτική Γραμματεία, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ». «Τα όργανα δεν είναι ιερατείο. Κανείς δεν είναι σοφότερος από τον άλλον». Και πρόσθεσε: «Όποιος δεν αισθάνεται καλά, είναι ελεύθερος να φύγει, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, είμαστε ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα». Η Δώρα Αυγέρη σημείωσε ότι «δεν γίνεται να μιλάμε μόνο, πρέπει να ακούμε τον κόσμο». «Μήπως πειράζει κάποιους ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από τη βάση;», διερωτήθηκε.

Η Όλγα Γεροβασίλη, από την πλευρά της, επισήμανε ότι «προφανώς και θα βρούμε τον δρόμο μας και θα συγκλίνουμε. Η ενότητα δοκιμάζεται, δεν κρύψαμε τις διαφορετικότητές μας κάτω απο το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μονοπρόσωπος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, υπάρχουν αποχρώσεις και σ' εμάς αυτό εκφράζεται εντονότερα. Έχουμε συναίσθηση ότι μπορούμε να ασκήσουμε μία υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση».