Έντονοι παραμένουν οι τριγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίαση σήμερα να δείχνει ότι παραμένει στην δίνη των αντιπαραθέσεων και της εσωστρέφειας. Ειδικότερα, μετά το... σόου Πολάκη, ο Διονύσης Τεμπονέρας άνοιξε νέα εστία έντασης καθώς εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά που του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι ο Τεμπονέρας υπογράμμισε την θολή εικόνα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, ενώ έκανε λόγο και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου, καθώς και για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τεμπονέρας έκανες λόγο για αλλαγή στρατηγικής, κάτι το οποίο επισημαίνουν οι δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για εξωστρέφεια και κομματικές δράσεις με αξιοποίηση όλων των στελεχών.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι στόχος είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από κινηματικές πρωτοβουλίες, αναφέροντας το αγροτικό ζήτημα, αλλά και τους φοιτητές. Τέλος αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις αναφέρθηκε στον προσυνεδριακό διάλογο σημειώνοντας ότι εξελίσσεται με χαμηλή συμμετοχή των μελών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cytz3ngot1y1)


Ένταση με Πολάκη

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το να βρει τον πολιτικό του βηματισμό, έχει να αντιμετωπίσει και τις εντάσεις.

Μετά την ατάκα-φωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώην Υπουργό Υγείας το πρωί της Πέμπτης (01/02) πως αν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις του τότε μπορεί να αποχωρήσει από το κόμμα, ήρθε η σειρά του Παύλου Πολάκη να περάσει στην… αντεπίθεση με στόχο αυτή τη φορά τον Ευάγγελο Αποστολάκη!

  «Δεν έχει το κόμμα ανάγκη από στρατηλάτες», ανέφερε με σκωπτικό τρόπο ο Παύλος Πολάκης «δείχνοντας» τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, παρ’ ότι καθυστέρησε, ωστόσο παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα κατά την είσοδο του έκανε λεκτική επίθεση στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρώτησαν για τη σημερινή συνεδρίαση. 
Διαβάστε επίσης: Πολάκης: "Εξερράγη" όταν τον ρώτησαν αν είναι σε ρήξη με τον Κασσελάκη - "Γιατί πρέπει να απολογούμαι"

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Γιατί δεν με ρωτάτε για τους 6000 εργαζόμενους στο νοσοκομείο που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, γιατί δε με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον άγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;»

Και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το όσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε αυτό ότι του έρχεται του καθενός στο κεφάλι κάτι θα το διαψεύδουμε. Ρώτησε με γιατί στη Σύρο είναι έξι μήνες η βάση αεροδιακομιδών κλειστή; Εάν ήμουν υπουργός θα το είχατε θα με είχατε κρεμάσει στα κάγκελα».

6101532
polakis-siriza

 «Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα την διάψευση του κύριου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα όχι είναι ψέμα δεν θα πάρει Τουρκία F 16. Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα πει και στο πρόγραμμα για τα F 35. Δεύτερον με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίρνουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».

 «Να με ρωτάτε πράγματα που έχουν ουσία, σε αυτά απαντώ», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης.