Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚΑνδρέας Σπυρόπουλος , μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κασσελάκη για το «κρατίδιο»: Φυσικά είναι ατόπημα από εκεί και πέρα πρέπει να αναλογιστεί και ο ίδιος ότι διεκδικεί ένα σημαντικό αξίωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και εν πάση περιπτώσει όταν μιλάμε για σοβαρά εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για μια πληγή του ελληνισμού που είναι η εισβολή στην Κύπρο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και πάρα πολύ διαβασμένοι. Μιλάμε για ζητήματα τα οποία ο Ερντογάν και η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να αναδεικνύει συνεχώς στα δημόσια Φόρουμ και όταν γίνεται μια τέτοια τοποθέτηση από έναν υποψήφιο πολιτικό αρχηγό προφανώς είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και το ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την περαιτέρω πορεία του αλλά φυσικά αφορά και τη χώρα μας. Άρα είναι απαράδεκτες τέτοιες τοποθετήσεις και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Ερωτηθείς αν προβληματίζει η ανάλυση ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι ένας απρόβλεπτος αντίπαλος για το ΠΑΣΟΚ: Το απρόβλεπτο νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσουν για τον πρόεδρο τους. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κατι, δεν έχουμε καμία ανησυχία ως προς το απρόβλεπτο ή το προβλέψιμο γιατι έχουμε να κάνουμε με την εθνική στρατηγική της χώρας και τα προβλήματα της χώρας. Εμείς έχουμε μια σαφή γραμμή όσον αφορά το τι θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ ως η ουσιαστική αντιπολίτευση στην επόμενη μέρα στη χώρα. Κάνουμε μια ουσιαστική αλλά τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα προχωρήσουμε στους λαϊκισμούς, τα μεγάλα λόγια και στις κοκορομαχίες που είχαμε συνηθίσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα προηγούμενα χρόνια.

Με αφορμή τη συνάντηση του κ. Ζαχαριάδη με τον κ. Καμίνη: Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Καμίνης όπως και ο κ.Μπουτάρης όπως και άλλες προσωπικότητες έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα του κ.Δούκα. Δεν γνωρίζω αυτή τη συνάντηση και δεν γνωρίζω και το πλαίσιο το οποίο συζήτησαν.