Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στην παρουσίαση θα εμφανιστεί μόνη της και θα διαβάσει τη δήλωση της υποψηφιότητάς της, ενώ αναμένεται να την συνοδεύσουν μόνο οι στενοί της συνεργάτες.

Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19). Τα κανάλια θα πάρουν pool από την ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πρόσωπο από τα παλιά υποστηρίζει με θέρμη την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού και αυτό δεν είναι άλλο από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το επόμενο χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να παίξει και ενεργό ρόλο στο επιτελείο της.



Ποιοι την στηρίζουν

Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι η πρώην υπουργός τα τελευταία 24ωρα συναντήθηκε με στελέχη όλων των τάσεων. Δηλαδή με προεδρικούς, με στελέχη από τους ΠΑΣΟΚογενείς και φυσικά με πρόσωπα από την «Ομπρέλα».  

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τη Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Νίκο Μπίστη. Δηλαδή τα στελέχη που μέχρι πρότινος ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και τώρα εμφανίζονται να συντάσσονται με την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η πρώην υπουργός έχει τον αέρα της νίκης.