Ο Παύλος Πολάκης «κατάφερε» για μια ακόμη φορά να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αφού τα όσα λέει και κάνει το τελευταίο διάστημα έχουν ενοχλήσει πολλά από τα στελέχη του κόμματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Νίκος Μπίστης ζήτησε από το σώμα να γίνει ονομαστική αναφορά στην συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων στην Πολιτική απόφαση του οργάνου αφού «η όλη του στάση δεν συνάδει με το ήθος και το ύφος της Αριστεράς», ενώ «ο λόγος του είναι διχαστικός», όπως αναφέρθηκε. Αρκετά από τα στελέχη της  εσωκομματικής αντιπολίτευσης τα οποία και στο παρελθόν έχουν κάνει κριτική στον «αψύ Σφακιανό» -ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Πάνος Λάμπρου, ο Σ. Δανέλλης, ο Αντώνης Λιάκος- προτίμησαν αυτή την φορά να περιγράψουν την συμπεριφορά Παύλου Πολάκη χωρίς να τον κατονομάσουν επιμένοντας ωστόσο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο κακό κάνουν στο κόμμα τους.

«Θέτει κάποιος θέμα αμφισβήτησης;»

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε, ωστόσο, χθες στην συνεδρίαση με πρόθεση να ξεκαθαρίσει στους συντρόφους του ότι όταν λαμβάνεται μια απόφαση πρέπει να τηρείται. «Θέτει κάποιος θέμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης του Πολιτικού Κέντρου;» ρώτησε με το καλημέρα ο Αλέξης Τσίπρας τα 40 στελέχη του κόμματος του που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο. Η αναφορά αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό από τον Νίκο Φίλη και τον Θοδωρή Δρίτσα ενώ ο ίδιος από το βήμα της Βουλής είχε δώσει γραμμή να υπερψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο παρά τις όποιες ενστάσεις υπήρχαν στο κόμμα του.

Τα πρόσωπα του «πρωινού καφέ» και οι «αντάρτες»

Τα δύο στελέχη στις μετέπειτα τοποθετήσεις τους είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε απόφαση από θεσμοθετημένο όργανο και γι’ αυτό ψήφισαν κατά συνείδηση. Να σημειώσουμε ότι το Πολιτικό Κέντρο είναι η μετεξέλιξη του «πρωινού καφέ» στο οποίο μετέχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα οι Δ.Τζανακόπουλος, Π.Σκουρλέτης, Ο.Γεροβασίλη, Ε.Τσακαλώτος, Γ.Ραγκούσης, Ν.Παππάς, Αλ.Χαρίτσης, Ε.Αχτσιόγλου, Θ.Θεοχαρόπουλος, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Ν.Μπίστης, Μ.Καλογήρου, Αλ.Φλαμπουράρης, Ν.Βούτσης συνεδριάζουν για να χαράξουν πολιτική στα θέματα της επικαιρότητας. Αρκετά στελέχη υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται απο όλους ενώ ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας επέμειναν ότι τέτοιου είδους θέματα πρέπει να συζητιούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα τους.

«Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε… πολιτική αλλαγή»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε, πάντως, χθες ένα επιπλέον βήμα σε ότι αφορά τα σενάρια των εκλογών αφού σήκωσε το γάντι που του πετάει τακτικά η κυβέρνηση λέγοντας του ότι δεν ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει . «Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και την προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι η «ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το λόγο έθεσε το κόμμα του σε σε εκλογικό συναγερμό ζητώντας από τα στελέχη του να επικοινωνήσουν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κατάρρευση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», είπε αναφερόμενος σε αυτό το θέμα.