Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, που βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο χαμηλά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σχολίασε ο  επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης  ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τρία «Αλφα»: «αποτίμηση, αλλαγές, ανασύνταξη».

Ολα τα παραπάνω «θα γίνουν συλλογικά και συντεταγμένα, με περισσότερη συνοχή και περισσότερη συλλογικότητα και με την καθοριστική συμμετοχή του ηγέτη μας, Αλέξη Τσίπρα για το πλάνο της επόμενης τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha.

Ο μεγάλος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να μην είναι πάλι ο χάρτης μπλε και το «δεύτερο και πιο σημαντικό κρας τεστ είναι στις Ευρωεκλογές» και πρόσθεσε πως από όλες αυτές τις ζυμώσεις θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα, έχοντας πάρει το μήνυμα των εκλογών.

Οσον αφορά στο μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στον προεδρικό θώκο είπε: «Να περιμένουμε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει καθοριστικό ρόλο στη δρομολόγηση αυτής της συλλογικής δημοκρατικής πορείας. Καταλαβαίνω τις ορέξεις κομμάτων και οικονομικών συμφερόντων να τελειώνουν με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ... Ο Τσίπρας θα τιμήσει αυτό που είπε προεκλογικά» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.