Μετά το «ουφ» από την πρώτη κάλπη, στην οποία το ΠΑΣΟΚ πήρε το διψήφιο ποσοστό που κυνηγούσε, με αύξηση δυνάμεων που φτάνει στο 50%, στη Χαριλάου Τρικούπη παλεύουν για την άνοδο των ποσοστών του κόμματος, με στόχο ακόμα και να προσπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, έδωσε το μήνυμα: «Στόχος μας είναι να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση τον Ιούνιο».

Πώς θα προσπαθήσουν να πετύχουν έναν τόσο ζόρικο σκοπό, απέναντι στον λαβωμένο ΣΥΡΙΖΑ και στον εμβρόντητο από τη συντριπτική ήττα Αλέξη Τσίπρα; Προσπαθώντας πρώτα απ' όλα να κλείσουν τη μαύρη τρύπα της Αττικής για το κόμμα, που παρά το γεγονός ότι στην επαρχία και στα νησιά ισχυροποιήθηκε πολύ, στο Λεκανοπέδιο συνέχισε να καταγράφει χαμηλές πτήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα καταγράφηκε στην Ανατολική Αττική, όπου και εκλέχθηκε ένα στέλεχος της πρώτης γραμμής, από τη νέα γενιά, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Έτσι ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ρίξει το βάρος των περιοδειών του στην Αττική, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα θεματικές-ανοιχτές εκδηλώσεις με το επίκεντρο σε κοινά τα οποία γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι. Παράλληλα έμφαση στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν και στη δεξαμενή του κέντρου, στοχεύοντας σε κεντρώους ψηφοφόρους που από τη μια θέλουν την επικράτηση της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν επιθυμούν την απόλυτη κυριαρχία της, προκειμένου να έχει «φρένα» αντιπολιτευτικά και έτσι μπορεί στις δεύτερες κάλπες, με δεδομένη την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχει πραγματοποιηθεί ήδη μια σύσκεψη για τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος με επίκεντρο την Αττική, ενώ το γάντι θα σηκωθεί και επίσημα με ανοιχτό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, όταν και θα συνεδριάσουν από κοινού σε ανοιχτή διαδικασία η Κ.Ε. του κόμματος, οι υποψήφιοί του πανελλαδικά και οι νέοι βουλευτές.

Το ματς της Κεντροαριστεράς έχει ξεκινήσει για τα καλά…