Ένα στόχο έχουν πλέον στη Χαριλάου Τρικούπη τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σκοπό να κατακτήσει.

Πρόκειται για τον απόλυτα κερδισμένο της πρώτης εκλογικής μάχης καθώς κατάφερε να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος κατά 40% σχεδόν.

Ο Ν. Ανδρουλάκης θεωρεί χρυσή ευκαιρία το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, να αναλάβει την ιστορική ευθύνη που του αναλογεί και να επιστρέψει στη θέση που το αξίζει. Να αποτελέσει δηλαδή την δεύτερη πολιτική δύναμη στην χώρα, να γίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ανατρέψει τους συσχετισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ έφτασε το 11,46% στην επικράτεια από το 8,1% των προηγούμενων εκλογών, ενώ μείωσε τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 8 μονάδες περίπου. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μια καθαρή ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά να κρατήσει το διψήφιο ποσοστό και την τρίτη θέση, αλλά να εκτοπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση στις δεύτερες εκλογές.

Στο στρατηγείο της Χαριλάου Τρικούπη, στοχεύουν στην αντιστροφή της μετατόπισης ψηφοφόρων που έγινε το 2012 και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ 2ο κόμμα.

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Τσίπρα - Ανδρουλάκη

Ο πόλεμος ήδη ξεκίνησε ανάμεσα στον Ν. Ανδρουλάκη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην κατηγορία-δικαιολογία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ανακοίνωσε ότι «είναι εδώ« και δεν εγκαταλείπει τη μάχη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «χθες, την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

«Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη προσθέτοντας πως «πριν τις εκλογές τους έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που όμως όπως αποδείχθηκε περίτρανα τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης». Μάλιστα επιμένουν στον χαρακτηρισμό ότι ο Α. Τσίπρας είναι ο «χρυσός χορηγός« της ΝΔ και πως θα μείνει «στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο θα χρειαστεί προσπάθεια, καθώς ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το κόμμα κινείται ακόμη σε μονοψήφια ποσοστά, ενώ σε περιοχές της Αττικής βγήκε τέταρτο, μετά τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Από την άλλη πλευρά, σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 15% και η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστη. Σε έξι από αυτούς το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση.

Το σύνθημα για την επιχείρηση ανατροπής το έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας "ελάτε ξανά όλοι μαζί να δυναμώσουμε την παράταξή μας, τον πραγματικό και γνήσιο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας". Όπως λένε πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, "όχι μόνο τελείωσε η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε". Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα κατάφερε εντυπωσιακά ποσοστά σε έξι νομούς, όπου και κατέλαβε την 2η θέση ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηλά στην Κρήτη, χαμηλά στην Αθήνα

Άλλο Αθήνα και άλλο Κρήτη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης να έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κάτι τέτοιο καταγράφεται μόνο... στη την Κρήτη, καθώς είναι τελείως διαφορετική η εικόνα στην πρωτεύουσα.

Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε ποσοστό 11,46% και αναδείχτηκε σε τρίτη δύναμη με 41 έδρες, παρουσιάζοντας αρκετά διαφορετική εικόνα ανάλογα με την περιφέρεια.

Στην Αττική, δεν ξεπέρασε το 8,80% (Β2 Δυτικός Τομέας Αθηνών) αλλά έφτασε και έως 5,94% στην Α' Πειραιώς.

Αντίθετα στην Κρήτη η εικόνα του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ καλή, καθώς σε Ηράκλειο, Λασίθι και Χανιά τα ποσοστά του ξεπέρασαν το 20%. Ηράκλειο 21,81%.Λασίθι 21,47%. Ρέθυμνο 21,47%. Πολύ καλό ποσοστό εμφάνισε ακόμη σε Ροδόπη (22,65%), Χίος (19,30%), Ηλεία (19,29%) και Ξάνθη (18,24%).