Δεν φοβάμαι την αντισυστημική ψήφο και την αντισυστημική συμπεριφορά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο κ. Χρηστίδης είπε πως η συμμετοχή στις διαδηλώσεις δείχνει την οργή και αγανάκτηση των πολιτών, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να υφίσταται στην ελληνική κοινωνία ότι ζούμε από τύχη.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και τόνισε πως δεν πρέπει να μπούμε σε μια συζήτηση που έχει τεχνικά χαρακτηριστικά.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χρηστίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κος Παύλος Χρηστίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Ερωτηθείς αν φοβάται ότι η δυσαρέσκεια του κόσμου θα εκδηλωθεί σε αντισυστημική ψήφο
Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Δεν φοβάμαι αντισυστημική ψήφο και αντισυστημική συμπεριφορά, κυρίως γιατί ο κόσμος ο οποίος βγαίνει έχει μια οργή, έχει μια αγανάκτηση, αναζητά δίκαιο και λογική και έχει μέσα του πολλά συναισθήματα τα οποία θέλουν λύση και απάντηση από όλους μας. Και για αυτό διαφωνώ πλήρως με αυτούς οι οποίοι λένε ότι πρέπει να σιωπήσουμε.

Στην πραγματικότητα πρέπει όλοι να μιλήσουμε και για τις ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για αυτά τα οποία βλέπουμε να εξελίσσονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Νομίζω ότι αυτό το οποίο νιώθει όλος ο κόσμος ο οποίος βγαίνει στις διαδηλώσεις είναι ένας πόνος αλλά και μια βαθειά απαίτηση να μην ξαναζήσουμε το ίδιο. Το ότι «ζούμε από τύχη» είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται στο ελληνικό κράτος και αυτή είναι και η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να πιστεύει ότι τα πολιτικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα τελευταία 20-30-40 χρόνια τα έχουν κάνει όλα καλά και νομίζω ότι το να υπάρξει μια κουβέντα, σε άλλο χρόνο βέβαια, που να αφορά και τις ευθύνες του παρελθόντος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει, από εκεί και πέρα όμως για το συγκεκριμένο τραγικό δυστύχημα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτή την κυβέρνηση.

Όσο και αν ρίξει πίσω τον χρόνο, εδώ υπάρχει ένας υπουργός, ο οποίος μια εβδομάδα πριν κατήγγειλε τον βουλευτή ο οποίος έβαζε ερωτήματα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των εργαζομένων ότι θα έπρεπε να ντρέπεται και υπάρχει μα κυβέρνηση η οποία σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση έκανε μια τεράστια εκδήλωση το Μάρτιο του ‘19 δεσμευόμενη για αλλαγές στο σιδηρόδρομο και υπάρχει ένας πρωθυπουργός ο οποίος ως κεντρική πολιτική γραμμή είχε το επιτελικό κράτος, τις μεταρρυθμίσεις, την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτό η κυβέρνηση δεν πέτυχε και η ευθύνη είναι δικιά της. Η συζήτηση, η οποία αφορά τη σύμβαση 717, τις τεχνικές λεπτομέρειες, το τι δεν έγινε από το 2014 και μετά είναι πολύ σημαντική, θέλουμε η Δικαιοσύνη να τη διερευνήσει, θέλουμε και τα πολιτικά κόμματα σε μια εξεταστική επιτροπη να δουν τι δεν πήγε καλά αλλά προς Θεού μην μπούμε σε μια συζήτηση η οποία έχει μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά και κρύβει τις πολιτικές ευθύνες για τις οποίες ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής
Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Εμείς ακούμε πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα επομένως, όπως έχουμε στηρίξει όλες τις εξεταστικές επιτροπές που αφορούσαν και το δικό μας κόμμα, θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία. Με καθαρούς όρους πρέπει να προχωρήσει το πολιτικό σύστημα και να έχουμε όλοι το θάρρος και το σθένος να αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν γύρω μας.