Στην τροπολογία για το μεταναστευτικό, αλλά και στην ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενούνταν σε έκθεση στο προξενείο στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία για το μεταναστευτικό, ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι: «Είναι κομμάτι της πρότασης την οποία έχουμε καταθέσει διαχρονικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αντιμετωπίζει τα τεράστια ζητήματα εργατικών χεριών τα οποία έχουμε σε όλη τη χώρα». «Επί της ουσίας μιλάμε για μια άδεια εργασίας που θα έπρεπε να έχουμε εδώ εξασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν θα δουλεύουν με μαύρη εργασία αλλά θα δουλεύουν και θα έχει και το κράτος έσοδα και θα ξέρουμε και τι γίνεται σε κάθε εργασιακή μονάδα» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 fm, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, είπε επίσης ότι: «Δεν θα έπρεπε να έρθει ως τροπολογία η συγκεκριμένη συζήτηση αλλά ως ένας μεγάλος διάλογος ο οποίος θα αντιμετωπίζει όλα αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι είναι ζήτημα χρόνου να τον κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς  και με σοβαρότητα γίνεται τώρα που και η ΝΔ δείχνει να ξεπερνά τα κόμπλεξ της και μια σειρά ζητημάτων τα οποία την απασχολούσαν πριν από τις εκλογές καλλιεργώντας την ακροδεξιά αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική ρητορική της οποίας τώρα είναι θύμα και φαίνεται αυτό από τα άδεια έδρανα τα οποία βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στη Βουλή».

Παύλος Χρηστίδης: «Η ΝΔ δείχνει τον πραγματικό της εαυτό»

Με αφορμή την απόσυρση της ροζ σημαίας από έκθεση του Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ο Παύλος Χρηστίδης -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι: «Η ΝΔ δείχνει τον πραγματικό της εαυτό τις τελευταίες ημέρες και με την αντίδραση του κ. Γεραπετρίτη ο οποίος μετατρέπεται σε θύμα του κ. Νατσιού και μιας συζήτησης όπου δείχνει να μην γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτής της σημαίας. Μιλάμε για γυναίκες οι οποίες είναι θύματα γυναικοκτονιών και οι οικογένειες τους έχουν δώσει κομμάτια από τα υφάσματα τα οποία είχαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους».

«Η τέχνη αναδεικνύει όλα αυτά τα θέματα και δεν νομίζω  ότι η ελληνική σημαία, η πατρίδα μας έχει να φοβηθεί τίποτα από όλα αυτά ίσα-ίσα αυτού του είδους οι φοβίες δείχνουν μια ενοχή την οποία δεν την καταλαβαίνω.  Διαφωνώ απόλυτα με αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση ως επιλογή» σημείωσε.