Για "αισχρό τακτικισμό" από την πλευρά της κυβέρνησης και της Νίκης Κεραμέως αναφορικά με την επιστολική ψήφο και την επέκτασή της στις εθνικές εκλογές έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90.1 fm" στην εκπομπή "Μπρα ντε φερ" με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Επεσήμανε επίσης πως "ποτέ δεν έγινε κουβέντα" για το σενάριο των εθνικών εκλογών, για να προσθέσει πως "δεν πρόκειται να ψηφίσουμε", "εάν τα πράγματα εξακολουθήσουν κοινοβουλευτικά να είναι όπως αυτή τη στιγμή".

Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε:

Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε με την επιστολική ψήφο

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η πρόθεσή μας ήταν να υπερψηφίσουμε, είχαμε δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης γιατί πριν τις επιτροπές είχαν προηγηθεί μια σειρά από τετ α τετ με την υπουργό που μας είχε ενημερώσει λεπτομερώς για το θέμα της επιστολικής ψήφου. Ποτέ δεν έγινε κουβέντα για το σενάριο των εθνικών εκλογών, ίσα-ίσα αυτό για το οποίο είχαμε διαβεβαιώσεις ήταν ότι θα δούμε πως θα πάει η ιστορία των ευρωπαϊκών εκλογών και στη συνέχεια να το δούμε για τις εθνικές εκλογές.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Καταργείται οποιαδήποτε έννοια συναίνεσης και συνεννόησης όταν έρχεται με αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη τροπολογία.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη μπλόφα, η κυβέρνηση από την αρχή είχε στο μυαλό της να φέρει κάτι τέτοιο, ήθελε όλο αυτό να το παρουσιάσει στους Έλληνες του εξωτερικού και σε ένα κομμάτι των Ελλήνων του εσωτερικού ως μια επιλογή που τη φέρνει μόνο η ίδια και την ψηφίζει μόνο η ίδια και έκανε μια σειρά επιλογών με τους τακτικισμούς που περιγράφω με στόχο να μας βγάλει όλους μας απέναντι.

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Είναι σαφές ότι η κα Κεραμέως έχει υπερβεί τα όρια της κουβέντας την οποία κάναμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ. Όλοι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για έναν αισχρό τακτικισμό. Παρακολουθώ τις τελευταίες 24 ώρες όλα τα Μέσα Ενημέρωσης δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να μην αναγνωρίζει ότι μιλάμε για έναν κακό χειρισμό εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο χειρισμός τον οποίο κάνει η κα Κεραμέως επιβεβαιώνει τους δικούς μας φόβους και τις δικές μας ενστάσεις ότι η κα Κεραμέως στην πραγματικότητα παίζει ένα μπρα ντε φερ στο οποίο θέλει να δείξει ότι είναι η ίδια η υπουργός που έφερε για τους Έλληνες του εξωτερικού την επιστολική ψήφο και ότι το έφερε και για την Ελλάδα αλλά δεν το πέρασαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτό ειναι αδιανόητο!

Ερωτηθεις αν το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την επιστολική ψήφο

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Εάν τα πράγματα εξακολουθήσουν κοινοβουλευτικά να είναι όπως είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν πρόκειται να ψηφίσουμε.