«Ο εκλογικός νόμος μαζί με την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να δίνει κυβερνησιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θητεία του, βλέποντας ότι χάνει τις εκλογές, μας άφησε ως “νάρκη” την απλή αναλογική. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το κλιμακωτό μπόνους, είχε στόχο, υπό προϋποθέσεις, αν δεν υπήρχε αυτοδυναμία, τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων», τόνισε στην εφημερίδα tomanifesto ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συνέχεια, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με την αλαζονική συμπεριφορά του αρχηγού του τρίτου κόμματος, που εκ προοιμίου αρνείται στον αρχηγό του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός -όπως συμβαίνει σε όλο το κόσμο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- επιβάλλεται η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου».

«Κυκεώνας προκλήσεων»

Ο κ. Χαρακόπουλος, είπε επίσης: «Στο κυκεώνα των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πολιτική αστάθεια. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ισχυρή κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να επανεξεταστεί η επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ώστε να είναι ευχερέστερη η επίτευξη αυτοδυναμίας».