Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως που βρίσκονται, τι σκέφτονται και τι πιστεύουν, έστειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού», ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, για το χαμό του Μίκη Θεοδωράκη.

Αναφορικά με το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, ο κ. Ψαριανός σημείωσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι πια εδώ αλλά θα είναι πάντα εδώ. Υπήρξε ένας φάρος, ένας στυλοβάτης του ελληνισμού με την αυθεντική, την ατόφια και την καθαρή έννοια που έχει αυτή η λέξη. Ο ελληνισμός, η Ελλάδα, η ελληνικότητα, η ψυχή και η καρδιά της Ελλάδας από σήμερα είναι πολύ θλιμμένη. Η καρδιά και η ψυχή μας είναι μισή».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το τραγούδι στα στόματα όλων, την ποίηση μέσα από το τραγούδι την έβαλε στα στόματα όλων με τον Ελύτη, με τον Σεφέρη, με τον Ελευθερίου, με τον Βάρναλη, με τον Γκάτσο, με τον Λειβαδίτη με όλους τους μεγάλους στιχουργούς και ποιητές έκανε αριστουργήματα. Μεγάλες στιγμές της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα, την ψυχή, τη μουσική, την καρδιά και τη μεγαλοσύνη του Μίκη Θεοδωράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έλεγαν πολλοί και εμείς το λέγαμε ο ‘’γυρολόγος’’, ‘’πότε εδώ και πότε εκεί’’, εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε με τη ΝΔ, εκλέχτηκε με το ΚΚΕ, ήταν ΚΚΕ Εσωτερικού, ήταν ΕΔΑ πέρασε από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, απεχθανόταν τον ολοκληρωτισμό παρόλο που πήρε το βραβείο Λένιν, ήταν τακτικός επισκέπτης της Σοβιετικής Ένωσης απεχθανόταν τον ολοκληρωτισμό κάθε μορφής και Δεξιάς και Αριστερής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος, έλεγε πάντα τη γνώμη του, αυτό που πίστευε εκείνη τη στιγμή και πολλές φορές αυτό ήταν ο νόμος, ήταν η αλήθεια. Όταν ο Μ. Θεοδωράκης βγήκε και είπε ‘’Καραμανλής ή τανκς’’ το ’74 ήταν μια κολοσσιαία κουβέντα, μια τεράστια υπέρβαση ενός Αριστερού στην ψυχή και στο μυαλό ανθρώπου ο οποίος έλεγε ότι η μόνη μας λύση τώρα είναι όλοι ενωμένοι υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ήταν ο μέγιστος πολιτικός του αντίπαλος πριν τη χούντα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι η Ελλάδα ολόκληρη», τόνισε ο κ. Ψαριανός κλείνοντας.