«Υποδεχόμαστε αύριο το πρωί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στο λιμάνι της Σούδας σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες ακολουθώντας κατά γράμμα τα όσα με πολλούς τρόπους εξέφρασε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Υποδεχόμαστε και κάνουμε μια στάση πριν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Γαλατά στην Μητρόπολη Χανίων όπου εκεί οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα λαϊκό προσκύνημα περίπου για τρείς ώρες και στη συνέχεια η εξόδιος ακολουθία με την παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και όλων των εκπροσώπων και των κομμάτων αλλά και του απλού κόσμου ο οποίος εκφράζει αυτό το συναίσθημα που του προκαλεί η απουσία του μεγάλου αυτού Έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

«Θεωρούμε ότι με ένα πολύ καλό συντονισμό όλων θα μπορέσουμε παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και είναι πολλοί να μπορέσουμε να τιμήσουμε όπως πρέπει τον Μίκη Θεοδωράκη», υπογράμμισε ο ίδιος.