"Οι πόρτες ανοιχτές πάντα για οποιαδήποτε συνεργασία αφού βεβαία τελειώσει με την υφαρπαγή βουλευτών και τις αποστασίες", ανέφερε προς τη Φώφη Γεννηματά για το ενδεχόμενο συνεργασίας ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Τρεις στη μία» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο, Θανάση Φουσκίδη, ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε πως είναι ειλημμένη η απόφαση συνεργασίας με την "Ωρα Αποφάσεων" των Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη.

"Είναι διακηρυγμένη η συνεργασία, πλήρης πολιτική συμφωνία, υπάρχει ένα πολιτικό σχέδιο για το που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε, για τις μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό", απάντησε ερωτηθείς για την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκδήλωση της Ώρας Αποφάσεων.

Ο ίδιος μίλησε για τον αρχηγό του νέου σχήματος, σημειώνοντας ότι θα είναι κοινοβουλευτικός. "Ο αρχηγός θα προκύψει από ανοιχτές διαδικασίες, από ένα συνέδριο, από ψηφοφορία φυσικών προσώπων αλλά και ψηφιακή. Το λογικό είναι ότι θα γίνει μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει αρχηγός του σχήματος, επικεφαλής είναι κοινοβουλευτικός, μα η Ώρα Αποφάσεων δεν έχει κοινοβουλευτική παρουσία", απάντησε και πρόσθεσε:

"Το σημαντικό είναι να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε μαζί για αυτά που θέλουμε να κάνουμε και για αυτά που θέλουμε να γίνουν στη χώρα. Το σημαντικό είναι να βρούμε την οργανωτική δομή αυτού του νέου σχήματος γιατί θα είναι ένας νέος φορέας. Θα είναι ένας νέος φορέας που θα συμμετέχουν το ΠΟΤΑΜΙ και η Ώρα Αποφάσεων και όποιοι άλλοι.

Μπορεί να συναποφασιστεί ότι μετά το Πάσχα θα γίνει εκλογή νέου αρχηγού, μπορεί να συναποφασιστεί αυτό δεν το αποκλείω αλλά το να ρωτάμε ποιος θα είναι αρχηγός… τι πάει να πει ποιος θα είναι αρχηγός;".

Ερωτηθείς για την προσχώρηση του Κώστα Μπαργιώτα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολίασε πως "οποιοσδήποτε άλλος βουλευτής μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί είναι δικαίωμα του αλλά δεν είναι πολιτικά ορθό να πάει σε ένα άλλο κόμμα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το άλλο κόμμα πριν από καιρό ήθελε να συνεργαστούμε και τον υποδέχτηκε με τα Βαΐων και «κυκλάδων»".