Με αφορμή την τελετή αποχαιρετισμού στον Μίκη Θεοδωράκη από το Δήμο Πειραιά, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Θεωρήσαμε υποχρέωση μας αλλά φυσικά και τιμή μας να αποχαιρετίσουμε και εμείς τον Μίκη Θεοδωράκη μια που αποχωρεί από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά, και μια πόλη μεταξύ άλλων φυσικά που αγάπησε και ο Μίκης Θεοδωράκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

«Θα είναι η φιλαρμονική του δήμου εκεί, θα είναι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων κι εγώ φυσικά, να πούμε το τελευταίο αντίο από τον Πειραιά στο Μίκη Θεοδωράκη στο τελευταίο του ταξίδι προς την πατρίδα του τα Χανιά», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Νομίζω είναι υποχρέωση μας, βάλαμε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα νωρίτερα για να μπορέσουμε να παραβρεθούμε τελετή συνοδείας στις 19:00. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε μια συζήτηση σήμερα για να δούμε πως θα τιμήσει και ο Πειραιάς τον Μίκη Θεοδωράκη με ονοματοθεσίες και προτομές κοκ. Η πομπή θα φύγει 18:15, θα περάσει από την Ε7 και θα πάει εσωτερικά του λιμανιού στην Ε3», δήλωσε κλείνοντας ο δήμαρχος Πειραιά.