Φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Φρέντι Μπελέρη και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα οι παραβρισκόμενοι στο Ωδείο Αθηνών, «υποδέχθηκαν» την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη, ως υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έγινε κατά την σημερινή εκδήλωση, για την παρουσίαση του ψηφοδέλτιου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε η Αριστοτελία Πελώνη. «Ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Όμως η υποψηφιότητά του είναι μια υποψηφιότητα με πολύ βαρύ συμβολισμό» υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη με τους παριστάμενους να σηκώνονται όρθιοι και να καταχειροκροτούν τον φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας.

Το παρών στην εκδήλωση δίνει ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του εκλεγμένου δήμαρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει στις αλβανικές φυλακές και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι επίσης οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, οι δημοσιογράφοι Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Μουρούτης και Νίκος Στέφος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η Εφη Χριστοφιλοπούλου κ.α.