Τις τελικές του αποφάσεις λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η στήλη, ο πρωθυπουργός διατηρεί τις επιφυλάξεις του, ωστόσο οι διαρροές σε επίπεδο ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και σε συνδυασμό με την παρουσία στελεχών του Μαξίμου που στηρίζουν την επιλογή Μπελέρη φαίνεται πως οδηγούν στο να βγει «λευκός καπνός», ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της ΝΔ ο υιός του Φρέντι Μπελέρη.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Εδώ και μέρες σάς γράφω για τα πλεονεκτήματα, όπως και για τα μειονεκτήματα, της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Επ’ αυτού αναμένουμε την τελική απόφαση του προέδρου Μητσοτάκη, ο οποίος επαναλαμβάνω ότι είναι επιφυλακτικός. Αν δεν είχε, μάλιστα, τον βραχνά της «Ελληνικής Λύσης», θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα υπήρχε ούτε μισή πιθανότητα να κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή. Έλα όμως που τα νούμερα του Βελόπουλου έχουν εκτιναχτεί και πρέπει κάτι να γίνει, μήπως και μαζευτεί η κατάσταση σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος. Η συμμετοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας κατά κοινή παραδοχή εξυπηρετεί και τον συγκεκριμένο στόχο, πέραν και κάποιων άλλων που δεν είναι της παρούσης. Με δεδομένο ότι ήδη στο Μαξίμου έχει συγκροτηθεί εδώ και καιρό ένα μέτωπο, υπό τους Βορίδη, Νέζη, αλλά και τον μέχρι πρότινος υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, δεν αποκλείω ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγει λευκός καπνός επί του (συγκεκριμένου) πεδίου. Για παράδειγμα, δεν αποκλείω στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου να πάρουμε μια πρόγευση, βλέποντας τον υιό Μπελέρη να δίνει το «παρών».