Μονίµως σε... διακοπές ο Stefanos

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν µια τάση να στοχοποιούν συνεχώς τους δηµοσιογράφους, ελπίζοντας ότι µε αυτή την «κουτοπόνηρη» µέθοδο που επιχειρούν να εφαρµόσουν θα πετύχουν στο τέλος να ελέγχουν και τον τρόπο κάλυψης της ειδησεογραφίας του χώρου τους. Χθες, ας πούµε, οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη δεν ανακοίνωσαν επισήµως στους δηµοσιογράφους ότι ο πρόεδρος βρίσκεται σε διακοπές στην Αρκαδία και η συµµετοχή του στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έγινε µέσω Zoom. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν ο Κ. Μητσοτάκης συγκαλούσε υπουργικό συµβούλιο από τη Μύκονο, έχοντας πάει διακοπές µε τη σύζυγό του Μαρέβα. Ο Σ. Κασσελάκης µε τηλεργασία ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς από την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησε τις διακοπές του στην ορεινή Γορτυνία προκειµένου να «φορτίσει µπαταρίες» ενόψει της παρουσίας του στον ελληνικό στρατό. Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε τον σύζυγό του Τ. Μακµπέθ και τη σκυλίτσα τους Φάρλι έφτασαν την Κυριακή το απόγευµα στο πεντάστερο «Μάνα», που βρίσκεται στη µέση της διαδροµής των χωριών Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο του ∆ήµου Γορτυνίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ µένει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, ενώ για τους άνδρες της ασφάλειάς του έχει κλείσει ξεχωριστά δωµάτια. Την Κυριακή που έφτασε στο ξενοδοχείο, αφού έκανε ένα µπάνιο, κατέβηκε στο µπαρ του «Μάνα» και παρήγγειλε ένα κοκτέιλ µε µαρτίνι και εκεί έπιασε την κουβέντα µε δύο µεγαλόσωµα παλικάρια. Χαριτολογώντας, ο Σ. Κασσελάκης τούς είπε: «∆εν πιστεύω να είστε πράκτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ύστερα από λίγη ώρα εµφανίστηκε στο µπαρ του ξενοδοχείου και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακµπέθ, ο οποίος προηγουµένως ρωτούσε στη ρεσεψιόν για καµιά καλή ταβέρνα στα γύρω χωριά.

Δεν τον «άδειασε», τον έσωσε

Από ανθρώπους που συνομιλούν με τον Νίκο Παππά πληροφορήθηκα πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως με τις παρεμβάσεις που έκανε στο συνέδριο του κόμματος δεν «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον έσωσε από τα χειρότερα. Δηλαδή φέρεται να υποστηρίζει πως, εάν ο ίδιος δεν μεσολαβούσε για να βγάλει το συνέδριο απόφαση κατά της προκήρυξης εσωκομματικών εκλογών για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Τσίπρας θα ήταν χαμένος σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Διότι υπήρχε κίνδυνος να χάσει η Όλγα Γεροβασίλη, που εμφανίστηκε ως αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, και μια τέτοια εξέλιξη θα τη χρεωνόταν ο Τσίπρας. Συνεπώς, ο Παππάς ό,τι έκανε δεν ήταν για να ακυρώσει την παρέμβαση του Τσίπρα, αλλά για να τον προστατεύσει σε περίπτωση που η φερόμενη ως εκλεκτή του πήγαινε σε μια εσωκομματική αναμέτρηση με τον Κασσελάκη και έχανε τη μάχη πανηγυρικά.

Νέο ξεκατίνιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ένα κόμμα ζημιάρηδων ατζαμήδων, οι συμμετέχοντες στο οποίο από θέσεις ευθύνης όταν υποχρεώνονται να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους διολισθαίνουν σε κωμικές μαρτυρίες. Κοινώς, δίνει ο ένας τον άλλο «στεγνά» στην προσπάθειά τους να σώσουν εαυτούς, αδιαφορώντας για τους αλλήλους. Το απόλυτο ξεκατίνιασμα ανάμεσά τους βρίσκεται σε εξέλιξη από την επομένη της παραίτησης του Αλ. Τσίπρα από την αρχηγία του κόμματος. Όμως αυτή η διαλυτική εσωστρέφεια συνεχίζεται και επί των ημερών του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος από χθες απειλεί με μηνύσεις και αγωγές τον πρώην γενικό διευθυντή του κόμματος, Θ. Γεωργόπουλο, επειδή αυτός με δημόσιες παρεμβάσεις του αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε δανειοδότησε το κόμμα για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γεννιά, που εδώ και έναν περίπου χρόνο έχει προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα απ’ το οποίο ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία, δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση που της έγινε από τη Χαριλάου Τρικούπη να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.


Μίνι εμφύλιος μεταξύ Τσιπραίων

Από διάφορους φίλους μου οι οποίοι έχουν το προνόμιο της ενημέρωσης των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί στο Facebook η Ζανέτ Τσίπρα, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, πληροφορήθηκα πως χαρακτηρίζει «ούγκανα» όσους τις τελευταίες ημέρες τού επιτέθηκαν εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του, επειδή δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή». Η αλήθεια είναι πως και στο σόι των Τσιπραίων έχει προκληθεί ένας μικρός οικογενειακός εμφύλιος, καθώς τα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα συμφωνούν με οτιδήποτε λέει και κάνει, ενώ ο πρώτος του εξάδελφος, Γιώργος Τσίπρας, κρατάει αποστάσεις και στις συνεντεύξεις που δίνει δείχνει πως διαφωνεί μαζί του σε πολλά πράγματα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή