Νέες προσθήκες πρόκειται να απαρτίσουν το think tank του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαίωματα, όπως γνωστοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης και η Διάνα Βουτυράκου, οι οποίοι ανακοίνωσαν την προσθήκη έξι ανθρώπων.

Ανάμεσα στα έξι άτομα που ανακοινώθηκαν για το think tank ξεχώρισε το όνομα της Ιφυγένειας Μουμτζή. Η νεαρή απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Λονδίνου εκφώνησε μάλιστα και έναν… δυναμικό λόγο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι άκουσαν το επίθετό της, ωστόσο, κάτι τους θύμιζε.

Πρόκειται για την ανιψιά του αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή, ο οποίος σε πολλά άρθρα του ασκεί πολύ έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η οικογένειά μας είναι υπερήφανη για το αστεράκι μας. Ιφιγένεια Μουμτζή, ετών 22. Πάντα τέτοια» έγραφε προ τριετίας ο Σάκης Μουμτζής για την ανιψιά του, όταν είχε πάρει το πτυχίο της, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.

Η 25χρονη Ιφιγένεια, ωστόσο (γεννηθείσα το 1999), όπως φαίνεται, ακολούθησε διαφορετικό δρόμο.

Εκτός από απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, είναι και ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.