Θερμό χειροκρότημα δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ής Διάσκεψης του Μονάχου «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και του αξίζουν συγχαρητήρια, επίσης, γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα».
«Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά, νομίζω, είναι απόφαση-ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί εισηγήθηκα το νομοσχέδιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μόναχο: "Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων"

«Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, πάντα ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικές προκλήσεις που άλλες χώρες δεν αντιμετωπίζουν», τόνισε κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μειώνουμε το χρέος και η ανάπτυξη μας οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά. Ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα για αγορά φρεγάτας δεχόμαστε πέντε-έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα. Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, συμφωνήσαμε ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν θα μετρούν στον προϋπολογισμό. Η άμυνα λόγω ζωτικού χαρακτήρα είναι κάτι ξεχωριστό», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Συμμετοχή Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση με θέμα «Currency for Change: World Politics on a Budget»