Ενας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήµα παραπέρα στην παρούσα συγκυρία σε ό,τι αφορά τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών έχει να κάνει, φυσικά, µε τις µετρήσεις του τελευταίου διαστήµατος που διενεργεί το Μαξίµου για το θέµα αυτό.

Σύµφωνα λοιπόν µε τις εκτιµήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, οι συνέπειες για το κυβερνητικό κόµµα σε επίπεδο κοινωνικής δυναµικής (παρά την αντίθεση της µεγάλης πλειονότητας των πολιτών) φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως περιορισµένες και µε καθαρά προσωρινό χαρακτήρα.

Σηµαντικός παράγων στην ανάλυση αυτή είναι οι διαρροές στη λεγόµενη «παραδοσιακή βάση» της Ν.∆., οι οποίες όχι µόνο δεν είναι αυτές που ανέµεναν τα στελέχη της λεγόµενης «δεξιάς πτέρυγας», αλλά έχουν ιδιαίτερα χαµηλό αντίκτυπο στη γενικότερη εικόνα που καταγράφεται στις µετρήσεις. Παράλληλα, αέρα στα πανιά του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει και το γεγονός της αδυναµίας του Νίκου Ανδρουλάκη να επωφεληθεί περαιτέρω, µε το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει µεν στη δεύτερη θέση, αλλά να εξακολουθεί να βρίσκεται... έτη φωτός µακριά από τη Ν.∆., όπως και η ασταµάτητη πτώση της Κουµουνδούρου.

Με αυτά τα δεδοµένα, ο πρωθυπουργός κρίνει πως έχει µια µοναδική ευκαιρία να οδηγηθεί απολύτως ανώδυνα στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και ένα ισχυρό επιχείρηµα για να βρεθεί η χρυσή τοµή µε τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία έχουν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους µε το επίµαχο νοµοσχέδιο.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ