Δεν ξέρω εάν ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης εκτελεί χρέη πολιτικού ιπποκόμου ή κομματικού μπάτλερ για λογαριασμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά κάπως έτσι τον εμφανίζει στις συνεντεύξεις του ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα λοιπόν στα καθήκοντα του κ. Αποστολάκη, που τυγχάνει να είναι και βουλευτής Επικρατείας στο εθνικό Κοινοβούλιο, είναι να χειρίζεται και τις προσωπικές υποθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπως το εάν θα πάει και πότε στον στρατό.

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν τον ρώτησε η Μάρα Ζαχαρέα εάν τον Μάρτιο θα ντυθεί στα χακί, ο κ. Κασσελάκης για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στον ναύαρχο Αποστολάκη. «Περιμένω ενημέρωση από τον ναύαρχο Αποστολάκη, αυτός χειρίζεται το θέμα», ανέφερε στην απάντησή του. Πέρα απ’ το κωμικό του πράγματος, εδώ το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής: Από πότε το εάν θα πάει κάποιος στον στρατό και πότε αποτελεί αντικείμενο δια πραγμάτευσης με τις Ένοπλες Δυνάμεις με τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων; Τι σημαίνει πως το θέμα το «χειρίζεται ο ναύαρχος Αποστολάκης»; Ας μας απαντήσει στο ερώτημα αυτό ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα απ’ τον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ


"Κάλλιο αριστερός στο σπίτι του, παρά σοσιαλιστής στην Ευρώπη"


Δώσαμε λάθος ερμηνεία στα λεγόμενα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη στο πλαίσιο της τελευταίας του συνέντευξης στην ΕΡΤ, όπου εξηγούσε τους λόγους που δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί τη μεταπήδησή του στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπως προτείνουν οι Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Ραγκούσης και Θ. Θεοχαρόπουλος. Εμείς την αποστροφή του πως θα προτιμήσει να παραμείνει απλό μέλος του κόμματος σε μια τέτοια εξέλιξη την παρουσιάσαμε ως προαναγγελία ανεξαρτητοποίησής του σε περίπτωση επανεκλογής του, ενώ ο ίδιος εννοούσε πως, εάν το κόμμα επιλέξει αλλαγή πολιτικής ομάδας, δηλαδή αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και ένταξης στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή. Προφανώς μπήκαμε στον πειρασμό να προεξοφλήσουμε την «ανεξαρτητοποίησή» του επειδή μέχρι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν συνηθίσει να «κρατάνε» τις καρέκλες. Συνεπώς τον τιμά να διευκρινίζει πως προτιμά να είναι «αριστερός στο σπίτι του» παρά «Σοσιαλιστής στην Ευρώπη».


"Πόθεν έσχες" έχεις; Δανειακή Σύμβαση κάνατε;


Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να εξαπολύσει μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star σφοδρή επίθεση κατά του Ν. Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «καιροσκόπο» με αφορμή τη στάση που κρατά στο ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και «εκβιαζόμενο» στην υπόθεση των υποκλοπών, είναι πως τα μηνύματα που παίρνει από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ οδεύει στην κατοχύρωση της δεύτερης θέσης στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Βέβαια, αναρωτιέμαι και ποιοι συμβουλεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη να ανοίξει μέτωπο με προσβλητικούς υπαινιγμούς εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη, καθώς κάτι τέτοια απονενοημένα επικοινωνιακά κόλπα έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες εθνικές εκλογές και είδαμε πού κατέληξε. Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη έδειξε πως δεν χαμπαριάζει απ’ τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και στην απάντηση που του έδωσε τον έβγαλε στη σέντρα, ανοίγοντας θέμα για το «Πόθεν Έσχες» του.

«Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας. Οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν “Πολάκη made in USA”. Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι! Υ.Γ. Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουμε ότι θα συνοδεύεται από το αναλυτικό πόθεν έσχες του», σχολίασε μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ.


Ετοιμάζονται στη Νέα Αριστερά


Στην πρώτη σύσκεψη στελεχών από όλη την Ελλάδα προχωρά η Νέα Αριστερά σήμερα και αύριο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα της οργανωτικής συγκρότησης, καθώς από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ο οδικός χάρτης ως την πανελλαδική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν στελέχη της ΚΕ που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές (περισσότεροι από 60), συνδικαλιστές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της νεολαίας, φοιτητές, εργαζόμενοι και λοιποί.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς θα ανοίξει τις εργασίες του διημέρου σήμερα το απόγευμα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι ο δεύτερος ομιλητής και θα περιγράψει τον οδικό χάρτη στην πορεία της συγκρότησης. Σημειώνεται πως ήδη σε όλη την Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί συνελεύσεις φίλων και υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς. Η διαδικασία αυτή μπαίνει πλέον σε ράγες και επιταχύνεται. Σε αυτό το πλαίσιο για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σειρά ανοιχτών συνελεύσεων και εκδηλώσεων από τα Γιάννινα και τη Φλώρινα ως την Κρήτη και την Πελοπόννησο, κάτι που φανερώνει τη δυναμική που αποκτά το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συνελεύσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 12 Ιανουαρίου