Κανάκεµα στους «πελάτες» για εγκληµατικά λάθη

Ποιες πολιτικές δυνάµεις έχουν πολεµήσει λυσσαλέα την αξιολόγηση των δηµοσίων υπαλλήλων το ξέρουµε πολύ καλά. Συνεπώς, δεν πρέπει να µας προξενεί εντύπωση αν επιλέγουν να κάνουν τα στραβά µάτια κάθε φορά που από την εγκληµατική αµέλεια ή το ραχάτι ενός δηµοσίου υπαλλήλου µπορεί να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είτε πρόκειται για έναν ζαµάν φου σταθµάρχη στη Λάρισα είτε για έναν ευθυνόφοβο ένστολο στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ή για κάποιον «ψεκασµένο» νοσηλευτή του ΕΣΥ που την περίοδο της πανδηµίας αποθάρρυνε τον κόσµο να εµβολιαστεί, επειδή πίστευε πως θα µας «τσιπάρουν» µε το «666», ή για κάποιον υπάλληλο του ΕΚΠΑ µε επαναστατικές ονειρώξεις που πάει και σαµποτάρει τον κεντρικό σέρβερ για να µη δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές.

Και κάπως έτσι, µε το να κανακεύουµε «κακοµαθηµένους» δηµοσίους λειτουργούς, επειδή µπορεί να µας είναι και χρήσιµοι ως «εκλογική πελατεία», φτάνουµε πολλές φορές στην «απενοχοποίηση» της ατοµικής ευθύνης τους, ρίχνοντας το ανάθεµα στον εκάστοτε υπουργό για τα δικά τους εγκληµατικά λάθη, τα οποία κακώς χαρακτηρίζονται «ανθρώπινα». Σε ζητήµατα που αφορούν την ασφάλεια της ζωής των πολιτών δεν υπάρχουν «ανθρώπινα λάθη», αλλά «εγκληµατικά». Είτε µας αρέσει είτε όχι, έτσι είναι. Ανθρώπινα λάθη είναι αυτά που διορθώνονται. Όχι αυτά που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Όπως το να στέλνεις στην ίδια ράγα δύο τρένα και αυτά να συγκρούονται ή να έχεις µια κοπέλα που απειλείται η ζωή της, την αφήνεις να φύγει απ’ το αστυνοµικό τµήµα «ασυνόδευτη» και χάνει τη ζωή της τόσο άδικα.

«Ανοιχτά σύνορα» στην ασυναρτησία

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας χθες στα Παραπολιτικά 90,1 FM, στην προσπάθειά του να μας πείσει πως η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί «φράχτες», προχώρησε σε ανόμοιες έως ανιστόρητες συγκρίσεις, αφενός για να δικαιολογήσει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», αφετέρου να μη δείξει πως διαφωνεί με τον αρχηγό Κασσελάκη στο ζήτημα της προστασίας των συνόρων με τον φράχτη στον Έβρο. Εξομοίωσε τον φράχτη στον Έβρο, που αφορά την περιφρούρηση των συνόρων από την ασύμμετρη απειλή της εισβολής παράτυπων μεταναστών, που καθοδηγούνται απ’ την Άγκυρα, με τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη γραμμή του Αττίλα. Αλήθεια, είναι το ίδιο πράγμα; Η «πράσινη γραμμή» της διχοτόμησης στην Κύπρο με τον φράχτη στον Έβρο; Τι ακριβώς μας λέει ο κ. Αρβανίτης; Πως επειδή η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της στον Έβρο απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο με το ψευδοκράτος της Κύπρου και τον κατοχικό φράχτη; Βάζει στην ίδια κατηγορία τους παράνομους μετανάστες με τους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους;

Ο Νίκος Παππάς, που στο παρελθόν έχει γίνει… ρόμπα στο πανελλήνιο μέσα από τις συνομιλίες του με γνωστό επιχειρηματία από το Ισραήλ, τον οποίο προσπαθούσε να ψήσει να «δώσει» τη Μαρέβα, με την ελπίδα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ντρέπεται να δίνει συνεντεύξεις σήμερα και να σχολιάζει ξανά τη σύζυγο του πρωθυπουργού;

Ούτε κιχ για τις εκπαραθυρώσεις από τον Stefanos

Η… μαγκιά του Στ. Κασσελάκη είναι πως έχει καταφέρει να μετατρέψει το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε φοβισμένους «κυρ Παντελήδες» της Αριστεράς, που το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα επιβιώσουν σε ατομικό επίπεδο, δίχως να διακινδυνεύουν την εκδήλωση «αλληλέγγυων» ενεργειών υπέρ άλλων συντρόφων τους που πέφτουν θύματα της άσκησης του διευθυντικού δικαιώματος του «αυτοδημιούργητου» αρχηγού. Κάνει εκδικητικές απολύσεις στο λογιστήριο της Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης ή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που χρηματοδοτεί το κόμμα, και κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώνει το ανάστημά του για να υπερασπιστεί όσους χάνουν τη δουλειά τους.

Ραντεβού στο Διοικητήριο

Συνάντηση εργασίας με την επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Maria dG Olson, πραγματοποίησε χθες στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο γενικός πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, Jerry Ismail. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι στοχευμένες πολιτικές που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Μακεδονίας και της Θράκης, η πρόοδος των σημαντικών έργων υποδομής που βρίσκονται υπό σχεδιασμό και κατασκευή στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και ο σταθεροποιητικός ρόλος που διαδραματίζει η πατρίδα μας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή