Βρήκε νέο αρχηγό ο Καρατζαφέρης
Φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς άνοιξε θέμα διαδοχής του Νίκου Ανδρουλάκη, υποδεικνύοντας μάλιστα και συγκεκριμένο πρόσωπο για να τον αντικαταστήσει. Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 και σε κάποια στιγμή η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις με τον παρουσιαστή πήγε και στα χωράφια του ΠΑΣΟΚ. Αφού συμφώνησαν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καταφέρει να πάρει τα πάνω του μέχρι τώρα, ο Γιώργος Λιάγκας, που θεωρεί «γάτα» τον κ. Καρατζαφέρη, του ζήτησε να πει στον αέρα της εκπομπής ποιο είναι κατά τη γνώμη του το πρόσωπο εκείνο που θα μπορούσε να ηγηθεί στο ΠΑΣΟΚ και να εκτοξεύσει τα ποσοστά του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε τη βουλευτή του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου, αφού προηγουμένως της έπλεξε το εγκώμιο. Ωστόσο η τελευταία βρήκε τον μπελά της, καθώς, με το που αναφέρθηκε δημοσίως σε αυτή ο κ. Καρατζαφέρης, άρχισε να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα που την ενημέρωναν για τα καθέκαστα. Το θέμα είναι μη στραβώσει μαζί της και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν σηκώνει και πολλά πολλά!

*Ήταν η «σκιά» όλων των υπουργών Εργασίας απ’ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία 35 χρόνια και, επειδή ο νόμος στο Δημόσιο είναι αμείλικτος και προβλέπει την απόλυση όποιου φτάνει στα 67 έτη, έτσι έγινε και με τον Δημήτρη Αθανασόπουλο. Χαιρέτησε τους ανθρώπους που συνεργάστηκε στο Γραφείο Τύπου και είπε «πάμε γι’ άλλα». Έλα όμως που η εμπειρία και τα χρόνια έδωσαν παράσημα και τώρα αναζητείται τρόπος να επανέλθει ως συνεργάτης, είτε στη νέα υπουργό είτε στον ΕΦΚΑ. Για τους δημοσιογράφους ο Δημήτρης θα είναι χρήσιμος πάντως όπου κι αν βρεθεί.


Ο... προληπτικός αντιπερισπασμός


Χθες παρουσίασα τρεις εκδοχές αναφορικά με την ανάγκη που αισθάνθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, να δώσει μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Documento» προκειμένου να «αποκαλύψει» πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε σαν τρελός να υπουργοποιήσει το 2019 τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο τελευταίος τάχα μου το έπαιζε δύσκολος και αρνήθηκε την πρότασή του. Μια εξ αυτών ήταν πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κίνηση προληπτικού αντιπερισπασμού από πλευράς του κ. Καπνισάκη, υπό τον φόβο πως ενόψει των ευρωεκλογών μπορεί να δει το φως της δημοσιότητας καμιά περίεργη αλληλογραφία που να εκθέτει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή αυτό το σχόλιο δέχτηκα δεκάδες τηλεφωνήματα από πρόσωπα που σκέφτηκαν το ίδιο και τα οποία μου επεσήμαναν και κάτι ακόμη, που συνιστά πρόκληση-πρόσκληση για τον ίδιο τον κ. Καπνισάκη. Να δώσει στη δημοσιότητα την ανταλλαγή μηνυμάτων ή μέιλ που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. Όπως έκαναν με την Έφη Αχτσιόγλου, που τη μια την «κάρφωναν» πως την έπαιρναν τηλέφωνο και δεν απαντούσε ή, από την άλλη, έδιναν φόρα παρτίδα εμπιστευτικά ηλεκτρονικά σημειώματα που της έστελνε ο κ. Κασσελάκης και αυτή τον αγνοούσε επιδεικτικά.


Σοσιαλιστής, αλλά του... ΕΛΚ



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη του κόμματος στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου δεσπόζουσα θέση κατέχει το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα, αφού ανέφερε πως οι πολιτικές ομάδες «δεν είναι ξενοδοχεία για να βρεις δωμάτιο ή να στεγαστείς προσωρινά», στη συνέχεια τόνισε πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα για τη φιλοσοφία, το πολιτικό του πρόταγμα και την ιδεολογική του ταυτότητα». «Διαβάσαμε π.χ. με έκπληξη ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε τώρα να είναι υπουργός του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ως πρωθυπουργό οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και δημοκράτες τον έχουν κατηγορήσει σκληρά, και δικαιολογημένα, για τα ζητήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης να είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τελικά, όπως αποδεικνύεται», τόνισε.


Όπου βγάλει ο δρόμος...


Στην Κουμουνδούρου κάνουν τα πάντα για να δικαιώσουν όλους εκείνους που πήραν των ομματιών τους και έφυγαν από το κόμμα για να σχηματίσουν τη Νέα Αριστερά, καταγγέλλοντας τον Στέφανο Κασσελάκη και όσους τον πλαισιώνουν στην ηγετική ομάδα για αλλοίωση της αριστερής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ επί Στέφανου Κασσελάκη τείνει να εξελιχθεί σε ένα κόμμα σουπερμάρκετ που οδεύει στα «κουτουρού», δίχως διακριτή πολιτική ταυτότητα, ξεκάθαρη ιδεολογία, θέσεις και αρχές. Βέβαια έτσι ήταν και επί Αλέξη Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον ο τελευταίος δικαιολογούσε τη σύμπραξή του με τους ΑΝΕΛ ως λύση εθνικής ανάγκης για την αντιμετώπιση των μνημονίων. Η ιδεολογία πλέον του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αέρα, καθώς έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο που υπήρξε κρυφός αλλά και φανερός θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαία στελέχη που θέλουν την ενσωμάτωση του κόμματος στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Άραγε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, που μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως η θέση του κόμματος είναι στην οικογένεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, πώς αντιμετωπίζει την εισήγηση των Κ. Ζαχαριάδη, Γ. Ραγκούση και Θ. Θεοχαρόπουλου για προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 9 Ιανουαρίου