Ευχαριστούμε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, επειδή έστω και καθυστερημένα παραδέχτηκε αυτό που είχαμε επισημάνει εξαρχής: πως δηλαδή η περίφημη πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να οργανώσει τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στις Σπέτσες δεν συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία ή κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο, όπως τουλάχιστον ο ίδιος πήγε να το παρουσιάσει, αλλά κάτι που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως ο Γ. Παπανδρέου.

Ωστόσο σε αυτόν τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που επιχείρησε, ανεβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικό από μια συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στο Καβούρι, ουσιαστικά «άδειασε» και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τόσες ημέρες διαφήμιζε την κίνησή του ως κάτι το ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Η Δώρα Αυγέρη το σχετικό υλικό από τη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στο Καβούρι επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη το διάνθισε και με την ακόλουθη επισήμανση: «Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

Εμείς πάντως, ως παλαιότεροι, μια χαρά θυμόμαστε. Άρα το μήνυμα πάει στους νεότερους, όπως είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, που θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση πως «ανακάλυψε» την Αμερική στις Σπέτσες.


Αυστηρή επιτήρηση σε όλους τους νταήδες


Για τους νταήδες και τους τραμπούκους που στο τέλος καταλήγουν να γίνονται δολοφόνοι των συντρόφων τους θα πρέπει η ελληνική πολιτεία, δηλαδή τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης να βρουν μια αποτελεσματική φόρμουλα συνεργασίας, ώστε να μην είμαστε κάθε φορά στο ίδιο δράμα θεατές. Το πρόβλημα ασφαλώς και δεν θα λυθεί με το να υπάρξει νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και κίνητρα, αλλά, για να μη φτάνουμε στο σημείο να μαθαίνουμε πως οι «δολοφόνοι» είχαν ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να ληφθούν νέες αποφάσεις. Ώστε όλοι αυτοί οι «μάγκες» να ζουν διαρκώς με τη φοβέρα της τιμωρίας, να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση με την πρώτη κιόλας βάσιμη καταγγελία σε βάρος τους και να μην αισθάνονται «ασφαλείς» έναντι του νόμου και της κοινωνίας.

Ας φτιάξει μια υπηρεσία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά για την προστασία των γυναικών και των παιδιών, όπου θα υπάρχει λίστα με όλους όσοι είναι σεσημασμένοι και καταδικασμένοι για διάπραξη τέτοιων αδικημάτων αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τουλάχιστον να έχουν τον φόβο πως κάποια Αρχή τούς ξέρει, τους παρακολουθεί και τους ελέγχει, ώστε να μην υποτροπιάζουν.


Η Αριστερά και ο... Αρβανίτης


«Εγώ εάν εκλεγώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ. Δεν χωράω σε άλλη πολιτική οικογένεια πέραν της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης κληθείς να σχολιάσει στην ΕΡΤ το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να αποδεχτεί τις εισηγήσεις που δέχεται από κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Ραγκούσης και Θ. Θεοχαρόπουλος, προκειμένου να στρίψει το τιμόνι στο χώρο της Κεντροαριστεράς και μετά τις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποβάλει αίτημα για είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ο Κώστας Αρβανίτης διαμήνυσε στην ηγεσία του κόμματος πως δεν σκοπεύει να αλλάξει πολιτική ομάδα, δηλαδή από τους αριστερούς να πάει στους σοσιαλιστές, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές εναντίον των «συντρόφων» του που προωθούν ένα τέτοιο σενάριο.

Και τώρα ας κάνουμε και τον συνήγορο του διαβόλου. Αλήθεια, αφού ο Κ. Αρβανίτης υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος τη μη διολίσθηση του κόμματος στα σοσιαλδημοκρατικά μονοπάτια, πως γίνεται τόσα χρόνια ευρωβουλευτής να μην έχει δυσανασχετήσει που βρέθηκε στο Στρασβούργο, συμμετέχοντας στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, η οποία ως γνωστόν δεν φημίζεται για τις προοδευτικές της θέσεις, ούτε για την αριστερή ριζοσπαστικότητά της;


Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα


Επειδή τις τελευταίες ημέρες ξαναφούντωσαν τα σενάρια περί δυναμικής επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις ευρωεκλογές, και μάλιστα με τον ίδιο επικεφαλής νέου κόμματος, έχει ενδιαφέρον η απάντηση που έδωσε σε όλα αυτά ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βασιλειάδης, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Σκάι. «Αυτή τη στιγμή εγώ δεν ασχολούμαι ούτε με δημοσιεύματα ούτε με μελλούμενα που μπορεί να συμβούν. Εγώ ασχολούμαι με την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα του κόμματός μου, και το κόμμα αυτή τη στιγμή συγκροτημένα προσπαθεί να πάρει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες ούτως ώστε κατ’ αρχήν να δυναμώσει ξανά ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος, να δυναμώσουμε εμείς ακόμα, να δυναμώσει η φωνή του προοδευτικού χώρου και να έχουμε μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη λύση για τους πολίτες για την επόμενη μέρα, για να μας εμπιστευθούν ξανά, να μας ακούσουν ξανά, για να μας δώσουν τη δυνατότητα να πάρουμε τη διακυβέρνηση κάποια στιγμή της χώρας. Από εκεί και μετά, ξαναλέω, οποιαδήποτε συζήτηση περισσότερο κακό κάνει στην ανάγκη για προοδευτική, κοινωνική και πολιτική αλλαγή, κοινωνική και πολιτική ανατροπή, παρά καλό», τόνισε χαρακτηριστικά.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενσωματωθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες στελέχη που έκαναν αντιμνημονιακή καριέρα ως εκφραστές της πατριωτικής Δεξιάς, δηλαδή πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, οπότε παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε και ποια είναι η θέση τους στο ζήτημα του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δηλαδή ποια είναι η θέση των «δεξιών» του ΣΥΡΙΖΑ, των πρώην ΑΝΕΛιτών, Έλενας Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, στο ζήτημα της τεκνοθεσίας; Συμφωνούν στο θέμα αυτό με τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη ή όχι;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 10 Ιανουαρίου