Στο Μαξίμου ο Μάξιμος

Με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη Θεσσαλία μετά τις πρωτόγνωρες ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τις συνέπειες που υφίστανται ακόμη χιλιάδες πλημμυροπαθείς αγρότες, επιχειρήσεις και συνολικά η τοπική οικονομία.

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «ο κόσμος αναγνωρίζει τα γρήγορα ανακλαστικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, ωστόσο αγωνιά για την επόμενη μέρα, καθώς δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραμένουν πλημμυρισμένα».

Ο κ. Παπασταύρου άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του κ. Χαρακόπουλου για την ανάγκη της κατά το δυνατό ταχύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων αποκατάστασης των ζημιών και παρουσίασης ολοκληρωμένης πρότασης ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Όπως τον διαβεβαίωσε, η προσοχή της κυβέρνησης θα είναι διαρκής στη Θεσσαλία μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να επανέλθει η ζωή όλων στην κανονικότητα.

Εορταστικές αποχωρήσεις


Νέες αποχωρήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά 47 μέλη του κόμματος από την Κοζάνη άνοιξαν την πόρτα της εξόδου και στην επιστολή που έστειλαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση του κόμματος της Νέας Αριστεράς.

«Με θλίψη αλλά με απόλυτα πολιτικό σκεπτικό, αποφασίσαμε την έξοδό μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα με το οποίο συμπορευ θήκαμε για πολλά χρόνια, με μία αριστερή λογική, μία λογική προ σφοράς, χωρίς να υπολογίζουμε την ψυχική και σωματική κούρα ση, με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Με την αποχώρησή μας κλείνει ένας κύκλος. Τίποτε όμως δεν σταματάει εδώ. Παραμένουμε παρούσες και παρόντες στους συλλογικούς αγώνες της κοινωνίας, έτοιμοι και έτοιμες να αποτελέσουμε μέρος της συλλογικής προσπάθειας για μια πειστική πρόταση, για να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό, αριστερό και προοδευτικό αντίβαρο
στην παντοδυναμία της ΝΔ.

Θα αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας, ικα νής να κυβερνήσει τη χώρα υπέρ της κοινωνικής προόδου, της δη μοκρατίας και των συμφερόντων των πολλών», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Ο Δούκας τιμά τον Μανώλη Γλέζο


Το γεγονός ότι ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος βρέθηκε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα όταν διαφώνησε με την επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές, το καλοκαίρι του 2015, ήταν κάτι που λειτούργησε και ως τροχοπέδη για να του αποδοθούν όσο ήταν εν ζωή οι τιμές που του άξιζαν.

Την αμέλεια αυτή, που ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρόσεξε, έρχεται να τη διορθώσει ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας. Προχθές λοιπόν έστειλε δύο στενούς συνεργάτες του, τον αντιδήμαρχο Υποδομών, Ανδρέα Γραμματικογιάννη, και τον σύμβουλό του Κώστα Πανδή, στην οικία του Γλέζου προκειμένου να συζητήσουν με τη σύζυγό του Γ. Αργυροπούλου την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου.

Συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός χώρου μνήμης και δράσης αφιερωμένου στον Μανώλη Γλέζο στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα στεγάσει το πλούσιο έργο του. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αντιστασιακή δράση του Μανώλη Γλέζου, οι αγώνες του για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ειρήνη και δημοκρατία να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τις επερχόμενες γενιές.

Σημαία ευαισθησίας από το Δίστομο


«Απλώνω ευτυχία, μεγαλώνω τη Φλόγα στην καρδιά», λέει το σύνθημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Διστόμου το έκαναν πράξη!

Στα κάγκελα του σχολείου, αλλά και μέσα στην αυλή, τα παιδιά άπλωσαν -σαν σε μπουγάδα- άσπρα, μεταχειρισμένα, μπλουζάκια που έφεραν από το σπίτι τους, αφού πρώτα ζωγράφισαν ή έγραψαν πάνω τους με μαρκαδόρους πώς νιώθουν αυτά την ευτυχία! Έτσι, περίπου 150 βιωματικές παιδικές απόψεις για την ευτυχία ανεμίζουν και γίνονται «σημαία» και στον κόσμο των μεγάλων.

Όσοι κατεβαίνουν την οδό Αθηνάς του παραλιακού οικισμού της Βοιωτίας μπορεί να ξαφνιάζονται αρχικά, αλλά το μήνυμα περνά! Και αυτό είναι «να δυναμώσουμε τη ΦΛΟΓΑ που στους ξενώνες της φιλοξενεί παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους, όσο αυτά νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας». Πρόκειται για μια υπέροχη δράση η οποία, μέρες εορταστικές που είναι, καλλιεργεί στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας.

Σπίρτζης καλεί πρωθυπουργούς


Είδε και απόειδε ο Χρήστος Σπίρτζης ότι δεν δίνει κανένας σημασία στην πρότασή του για κοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και χθες με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στους συναδέλφους Σ. Γκαντώνα και Θ. Φουσκίδη πήγε το σχέδιό του ακόμη παραπέρα.

Κάλεσε να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση οι πρώην πρωθυπουργοί και αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ επαναφέρω την πρότασή μου για θεσμική συνεργασία τουλάχιστον των δύο κομμάτων και να απευθυνθούμε στη συμμετοχή προσωπικοτήτων, ανθρώπων που έχουν ιδιωτεύσει», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπανδρέου να αναλάβουν έναν διαμεσολαβητικό ρόλο απάντησε:

«Νομίζω ότι το οφείλει και ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παπανδρέου και πολλές άλλες προσωπικότητες που έχουν το κύρος και το βάρος να εγγυηθούν κάποια πράγματα. Και πιστεύω ότι δεν πρέπει από αυτή την προσπάθεια να αποκλειστεί κανείς».

«Στρώνει» κλίμα ο Παπαδημούλης


Αισιόδοξος για την πορεία της Νέας Αριστεράς εμφανίζεται ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτιμώντας μάλιστα ότι στις ευρωεκλογές θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στο Στρασβούργο. «Είμαι ευτυχής, γιατί η Νέα Αριστερά έχει έναν άξιο άνθρωπο για επικεφαλής και μια γενιά νέων σε ηλικία στελεχών που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα δύσκολα. Η Νέα Αριστερά θα έχει ανοδική πορεία και στις ευρωεκλογές του 2024 είναι απολύτως εφικτό να εκλέξει ευρωβουλευτές», ανέφερε, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, συμπληρώνοντας:

«Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας προοδευτικής εναλλακτικής που να μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στς 22 Δεκεμβρίου