Τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει φόρα ο Κώστας Ζαχαριάδης και ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο της Αθήνας επιχειρεί να εισέλθει στο κάδρο των  πρωταγωνιστών για τις επερχόμενες εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Δεν ξέρουμε εάν με την έντονη κινητικότητα  που αναπτύσσει επιδιώκει να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε για να ηττηθεί στον Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης και  στη θέση του να εκλεγεί ο Χάρης Δούκας, ώστε  ο τελευταίος να του το «ανταποδώσει» με το να ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να τον προτείνει ως υποψήφιο της ΚΕΔΕ για λογαριασμό όλων των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης…

Στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αθήνας, ενώ την ίδια ημέρα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μία άτυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής, στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη και τον «διάδοχό» του Χάρη Δούκα.

Τα παιδιά του πολέμου είπαν αντίο στον πρέσβη

Το πιο γλυκό «αντίο» είπαν τα «παιδιά του πολέμου», τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, στον πρέσβη της χώρας τους, Σεργίι Σουτένκο, που επιστρέφει στο Κίεβο έπειτα από πέντε χρόνια πολύτιμης υπηρεσίας στην Ελλάδα. Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κυρία Σοφία Βούλτεψη, που είχε οργανώσει την ασφαλή άφιξή τους στη χώρα μας, και ο κ. Σουτένκο επισκέφθηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον της οργάνωσης The Home Project της Σοφίας Κουβελάκη. Σημειωτέον πως αυτά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που τα παιδιά θα γιορτάσουν μακριά από την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχει πήχυς στις Ευρωεκλογές

Στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν ορίζουν με αριθμητικές προσεγγίσεις τον εκλογικό πήχυ της αναμέτρησης για τις ευρωεκλογές. Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, αποφεύγουν να «ξαναμιλήσουν» με αριθμούς. Ούτε καν το 17% αναφέρουν ως εκλογικό στόχο και απλώς υιοθετούν το γενικό και αόριστο δόγμα: πάμε να δώσουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον αντίπαλο. «Όταν δίνεις μια μάχη, δίνεις τη μάχη για να κερδίσεις τον αντίπαλο... Ο αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι επιλογές του πρωθυπουργού. Αλίμονο εάν δεν δίνεις μάχη για να κερδίσεις τον αντίπαλό σου. Νομίζω ότι θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αξιώσεις, κόντρα ενδεχομένως σε προβλέψεις και εκτιμήσεις. Και ειδικά οι αριστεροί και οι αριστερές έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα και συνθήκες. Αυτή είναι η αποστολή, αυτό κάνουμε, εδώ είμαστε και θα κριθούμε», τόνισε η Δώρα Αυγέρη στο Action24.

Κανένας εφησυχασμός για τα "γαλάζια" στελέχη"

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στις τάξεις των στελεχών του κόμματος, τα οποία οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να επικοινωνήσουν τόσο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας όσο και την ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών», τόνισε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη συνάντησή της με τα μέλη των ΔΕΕΠ του Νομού Θεσσαλονίκης. Η γραμματέας επισήμανε το δεδομένο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τη Θεσσαλονίκη, θέτοντας ως στόχο της να βρίσκεται σε επαφή με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες, ώστε να μεταφέρει τα όποια προβλήματα και προς την κυβέρνηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Ν. Κακλαμάνης: Όλοι υπέρ του βέτο στην Αλβανία

Εραστής της πατριωτικής λαϊκής Δεξιάς και ρομαντικός ευρωσκεπτικιστής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. «Δεν υπάρχει κανείς που να μη στηρίζει την απόφαση του πρωθυπουργού μας να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Κακλαμάνης, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες των Ό. Σολτς και Τζ. Μελόνι να ξεπεραστεί το ελληνικό βέτο μέσα από γραφειοκρατικά τερτίπια.

Οδηγό εξωστρέφειας για την ενίσχυση, την ανάπτυξη και την ανάδειξη του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε η εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κοζάνη ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Σίμο Διαμαντίδη, και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, με θέμα: «Εξαγωγές στην πράξη για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας». Επί περίπου τρεις ώρες αναλύθηκαν καλές πρακτικές και χρήσιμες στρατηγικές, προκειμένου οι τοπικές επιχειρήσεις να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και μέσα από τη συνεργατικότητα να επεκτείνουν την εμπορική δραστηριότητά τους εκτός των ελληνικών συνόρων.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή 15/12