Όπως έστρωσαν θα κοιµηθούν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ξαφνικά άρχισαν να δυσανασχετούν µε τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη και -όπως φαίνεται- αναζητούν λύσεις προκειµένου να τον εκπαραθυρώσουν από την ηγεσία του κόµµατος. Προφανώς, όταν τον στήριζαν για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν µε όρους ευκαιριακής υστεροβουλίας, αποσκοπώντας σε πρώτη φάση στην υπονόµευση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, κάτι που το κατάφεραν, και στη συνέχεια είχαν στο µυαλό τους πως θα τον καταστήσουν ορντινάντσα των ωφελιµιστικών τους στοχεύσεων. ∆ηλαδή προσδοκούσαν να γίνουν «αντιβασιλείς» του κόµµατος και να κουµαντάρουν τις εξελίξεις καταπώς τους βόλευε. Τελικά, την πάτησαν και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

∆ιότι το «αµερικανάκι» που χρησιµοποίησαν στις εσωκοµµατικές εκλογές, για να µην πέσει το κόµµα στα χέρια της Έφης Αχτσιόγλου, αποδείχτηκε πως τους γράφει στα παλαιότερα των υποδηµάτων του και πλέον δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Με τις πρωτοβουλίες του, όπως αυτή µε το περίφηµο ερωτηµατολόγιο, τους στέλνει µήνυµα πως στην «αδιαµεσολάβητη» σχέση µε τα µέλη του κόµµατος δεν χρειάζονται «µεσάζοντες» και «νταραβεριτζήδες» που θέλουν να παραγοντίσουν για να αυξήσουν την ατοµική τους επιρροή. «Εγώ είµαι το αρχηγόπουλο µε τους πολλούς παράδες και, αν θέλετε να είστε εδώ, κάντε µου τεµενάδες» είναι αυτό που τους λέει µε τις τελευταίες τοποθετήσεις του, που συνιστούν επίδειξη ισχύος µέσα στην ελαφρότητα των συνολικών εξελίξεων στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Οπότε µην κλαίνε, επειδή ο Σ. Κασσελάκης τούς γλεντάει κανονικά.

Ο Νικόλας μαζεύει τα... ασυμμάζευτα 

Την απάντηση «Νικόλα, γράφεις μπούρδες» εισέπραξε ο Νίκος Καρανίκας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το περίφημο ερωτηματολόγιο του Στ. Κασσελάκη, μέσα απ’ το οποίο ανοίγει ζητήματα για την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και την καταστατική του δομή. Υπερασπιζόμενος τον Στ. Κασσελάκη, ο Ν. Καρανίκας έγραψε χαρακτηριστικά στο Fb: «Μη μας πιάνει αυτοαναφορικός φόβος και υπαρξιακό κομματικό ερώτημα για το αν μας ακυρώνει θεσμικά και οργανωτικά. 2024 έχουμε και αυτά τα ερωτηματολόγια θα έπρεπε να ήταν κάτι δεδομένο και σύνηθες. Όπως και το δικαίωμα-δυνατότητα ενός προέδρου του κόμματος ή ενός άλλου θεσμικού οργάνου του κόμματος να το θέτει στη δημόσια διαβούλευση. Είναι καιρός να συνηθίζουμε τις διαδικασίες της άμεσης και αδιαμεσολάβητης δυνατότητας ενός δημοκρατικού διαλόγου σε ένα δημοκρατικό κόμμα». Ωστόσο, όσοι του απάντησαν έδειξαν να μη συμφωνούν μαζί του, επικρίνοντάς τον πως επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για να προστατεύσει τον Στ. Κασσελάκη.

Οι «καρδούλες» στον Σπίρτζη

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης έχει φτιάξει και αυτός μια δική του ομάδα στο Viber για να ενημερώνει τον κομματικό του στρατό αναφορικά με τις βαρυσήμαντες παρεμβάσεις που πραγματοποιεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως έμαθα, στο συγκεκριμένο γκρουπ είναι καμιά πενηνταριά άτομα, ίσως και παραπάνω, που μόλις τους στέλνει το υλικό από τις δημόσιες εμφανίσεις του ο Χ. Σπίρτζης αντιδρούν με επαινετικά σχόλια και καρδούλες. Ανάμεσα σε αυτούς που σπεύδουν να συμφωνήσουν μαζί του με «φιλάκια και καρδούλες» είναι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ζωή να έχει ο άνθρωπος, αλλά και ένας ακόμη «σύντροφος» που το παίζει φουλ «κασσελακικός», έχοντας αναλάβει και συγκεκριμένο τομέα στην Κουμουνδούρου, αλλά στα «άδυτα» του Viber επικροτεί τις αιχμηρές τοποθετήσεις του Χρ. Σπίρτζη εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή