Θυµάστε που ο Αλέξης Τσίπρας είχε συγκροτήσει ένα think tank µε τεχνοκράτες επιστήµονες, το οποίο προβλήθηκε ως οµάδα συµβούλων του προέδρου και, δυνητικά, ως κυβερνητικό σχήµα;

Από αυτή την οµάδα µόνο ο καθηγητής στο Χάρβαρντ, Οθων Ηλιόπουλος εξελέγη βουλευτής (ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας) και µόνο ο Νικόλας Φαραντούρης έχει βρει τον τρόπο να είναι ενεργός στα ΜΜΕ. Από εκεί και πέρα, το χάος.

Ο καθηγητής στο Πάντειο, ∆ηµήτρης Χριστόπουλος, προτάθηκε ως υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων, αλλά ούτε καν σε ψηφοφορία δεν µπήκε το όνοµά του. Ο καθηγητής στη Σορβόννη Γρηγόρης Γεροτζιάφας έκανε κάποιες αναρτήσεις µετά τις εκλογές, αλλά ουδείς του έδωσε σηµασία, ενώ το ίδιο συνέβη και µε τη νεαρή και φέρελπι ∆ιάνα Βουτυράκου.

Τα µέλη του think tank, όµως, επικοινωνούν µεταξύ τους ψηφιακά και οι περισσότεροι θέλουν να παραµείνουν δίπλα στην επόµενη ηγεσία. Η Εφη Αχτσιόγλου, που είναι το φαβορί, δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τους προσεγγίσει. Τουλάχιστον για την ώρα. Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ούτε λόγος να γίνεται. Ούτως ή άλλως, η «Οµπρέλα» εξαρχής δεν έβλεπε µε καλό µάτι το think tank. Εποµένως, περιµένουν στο ακουστικό τους.

Και βέβαια υπάρχει πάντοτε ο Αλέξης Τσίπρας, που σκέφτεται να φτιάξει ένα ίδρυµα, στο οποίο πιθανώς θα υπάρχει χώρος για συµµετοχή και δράση.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/8