Ένα νέο πλάνο με φρέσκα στελέχη εμφανίζει σταδιακά ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του επικοινωνιακού στίγματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία στα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου παρατήρησαν στην εκδήλωση για το οικονομικό πρόγραμμα πως Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης έλειπαν από το προσκήνιο.

Αντιθέτως τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν οι Έφη Αχτσίογλου και Αλέξης Χαρίτσης ως τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης. Ο οικονομικός κύκλος φαίνεται να συμπληρώνεται από τη Λούκα Κατσέλη και τους καθηγητές Αιμίλιο Αυγουλέα και Δημήτρη Αυγητίδη.

Στον άλλο μεγάλο κύκλο που μονοπωλεί την επικαιρότητα -λόγω της πανδημίας- αυτόν της υγείας, ανεβαίνουν οι μετοχές του καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόνη Γρηγόρη Γεροτζιάφα, της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού αλλά και του Ανδρέα Ξανθού.

Στο πεδίο της διπλωματίας έχουμε new entry τη Ράνια Σβίγγου -άλλοτε εκπρόσωπο του κόμματος.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι η πολλοστή φορά που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να φέρει πρόσωπα της γενιάς του στο προσκήνιο χωρίς την επιτυχία που θα επιθυμούσε. Θυμίζουν πως κάτι αντίστοιχο έγινε και πριν τις τελευταίες εκλογές και από τότε έχει αλλάξει δύο φορές ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ο κατάλληλος..